Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Zonder veel kosten je huis klaar maken voor de winter

Er is geen beter moment om je huis of appartement op te frissen dan in het najaar. Dit betekent een grote schoonmaak, om de bbq geurtjes en de herinnering aan tuinfeestjes uit je bank, kussens en meubilair te halen. Daarnaast is de zomer natuurlijk een tijd waarin er veel van binnen naar buiten wordt gelopen, dus je vloer mag ook wel wat extra aandacht krijgen.

Dit is ook meteen een goede tijd om de inrichting van je huis of appartement eens onder de loep te nemen. Soms kunnen kleine aanpassingen hier en daar een wereld van verschil maken en een interieur mag er in de winter best wat knusser uitzien dan in de zomer. Je hoeft niet per se nieuwe meubels aan te schaffen, soms is het gewoon een update van je inrichting of een keer goed opruimen om dat heerlijke ‘cocoon effect’ te krijgen, het ideale effect voor de winter en zijn koude maanden. Meestal als je hier leest over vrouwen en lifestyle gaat het over fashion, maar dit keer kijken we naar een paar dingen die je kunt doen om je huis een mini-facelift te geven voor de winter.

Ruim grondig op en organiseer opnieuw

Een grondige schoonmaak van je huis is een geweldige manier om alles fris en nieuw te laten aanvoelen. Probeer door elke kamer te gaan en pak aan wat je kunt. Zelfs het opruimen van één kamer kan een verschil maken. Soms zul je merken dat het eenvoudigweg opruimen of herschikken van je meubels je helpt om je woning in een geheel nieuw licht te zien. Heb je er de ruimte voor dan kun je er zelfs aan denken om een paar items die typisch voor de winter zijn op te slaan en deze rond deze tijd in je interieur te plaatsen.

Het toevoegen van nieuwe accessoires

Nu je alles hebt georganiseerd en extra schone lucht hebt om te ademen, kun je doorgaan met het toevoegen van nieuwe accessoires! Dit is een hele makkelijke manier om je huis nieuw leven in te blazen. Je tv hoek en salontafel zijn geweldige plekken om mee te beginnen. Begin met het verwijderen van alle accessoires en leg ze aan de kant, zodat je een schoon canvas hebt om mee te werken. Voor de salontafel vinden wij het leuk om daar constant een stapel boeken te hebben liggen die je bijvoorbeeld wekelijks kunt veranderen. Verder moet je denken aan wat kaarsen aan je interieur toe te voegen (ideaal voor de koude, donkere maanden) of zelfs om de week verse bloemen toe te voegen, wat een ruimte ook direct een heel ander gevoel kan geven.

Iets dat ons altijd erg goed helpt bij het stylen van ons huis, is om zaken in groepen van drie te rangschikken en elk item zo te verplaatsen totdat er visueel iets moois ontstaat. Dit kan een grote vaas zijn, een kaars (ga voor een met een interessante vorm om visueel interessanter te zijn) en een houten of rieten kom waar je iets in kunt doen zoals gedroogde bloemen, zijn populaire opties hier. Deze techniek werkt voor veel ruimtes in je huis.

Bloeiende kamerplanten zijn geweldige manieren om leven te brengen in elke kamer in je huis. Ook kun je er aan denken om in de winter voor een ander vloerkleed te gaan, die mag nu best hoogpolig zijn voor die lange avonden voor de televisie. Maar let op, gooi je oude niet weg, wees vindingrijk en verwissel ze af en toe.

0