Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Zo zorg je goed voor je haar in de zomer

In de zomer heeft ons haar net wat meer te verduren dan in de winter. Zo staat het veel bloot aan zonlicht en komt het in aanraking met chloorwater. Zo zijn er nog wel wat factoren te noemen waar ons haar niet blij van wordt. Waar we de huid meestal niet vergeten te verzorgen en deze insmeren met zonnebrand, gezichtscreme of bodylotion, schiet het verzorgen van het haar er bij veel mensen toch wel eens bij in. Dit is erg zonde. Je haar heeft het namelijk ook heel het jaar door nodig, en in de zomer juist vaak wat extra, om af en toe extra verzorging te krijgen. Zo zorg je dat het gezond blijft en verzorgd eruit ziet. Wij geven je graag een aantal tips als het gaat om haarverzorging.

beschadigd haar

De juiste haarproducten

Natuurlijk moet je de juiste shampoos en stylingproducten gebruiken voor je haar. Stijl haar heeft vaak weer andere producten nodig dan krullend haar. Let hier dus op wanneer je deze producten koopt. Daarbij is het ook niet nodig om je haar elke dag te wassen. Je doet er verder goed aan om regelmatig een shampoo zonder sulfaten te gebruiken. Sulfaten reinigen namelijk ook de natuurlijke oliën op je hoofdhuid. Je houdt je haar dus gezonder met natuurlijke shampoos.

goed voor je haar zorgen in de zomer

Laat je haar niet droog worden

Ook het hydrateren van je haar is erg belangrijk. Zeker in de zomer kan je haar nogal snel droog worden door veel zon, droge lucht en bijvoorbeeld zeewater. Er zijn verschillende haarmaskers die je kunt gebruiken om je haar te hydrateren. Het hangt er een beetje vanaf wat voor soort haar je hebt welke je moet kiezen, omdat verschillende haartypes vragen om verschillende producten. We raden aan om een masker te zoeken die past bij jou en gewoon een aantal maskers te proberen om te kijken welke je het fijnste vindt. Een haarmasker gebruik je ongeveer één, of bij erg droog haar, twee keer per week. Masseer het masker vanaf ongeveer 5 centimeter van de haaraanzet tot de punten goed in en laat het een aantal minuten inwerken om goed in je haar te trekken. Vervolgens spoel je het masker goed uit en kan je haar er weer even tegen.

Het is ook belangrijk om je haar regelmatig bij te laten knippen. Wanneer je ziet dat je last hebt van gespleten haarpunten, is het zeker tijd om weer naar de kapper te gaan. Al laat je alleen even de puntjes bijknippen, je haar ziet er dan meteen weer een stuk gezonder en levendiger uit.

Minder vaak je haar wassen

Het is echt zo: minder vaak je haar wassen draagt bij aan gezondere lokken. Was je jouw haar op dit moment iedere dag? Probeer dit af te bouwen. Je haar went hieraan wordt en uiteindelijk minder snel vet.

haar in zomer

Minder vaak je haar wassen is niet alleen beter voor jouw haar, maar ook voor het milieu!

Gebruik je hairextensions? Dan moet je net als je echte haar ook deze goed verzorgen. Zo is er bijvoorbeeld speciale shampoo voor hairextensions en zijn er speciale borstels die je kunt gebruiken om je haar te kammen, zodat je de aanzet van je extensions niet zal beschadigen. Gebruik je extensions die je per dag in en uit kunt doen, zorg dan dat je deze uit doet wanneer je gaat slapen. Ook wanneer je bijvoorbeeld gaat zwemmen, wordt het aangeraden deze uit te doen. Zo houd je ze het langst mooi. 

0