Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Zo organiseer je een leuke avond voor jou en je beste vriendinnen

Familie is natuurlijk erg belangrijk voor iedereen, maar zeker zo belangrijk zijn je vrienden. En uit die groep is er dan weer een selectief groepje van je beste vriendinnen die je net wat meer koestert. Het is dan ook belangrijk om deze vriendschap te voeden en af en toe iets speciaals te doen. Dit kan zijn als cadeau voor een van je hartsvriendinnen, maar laten we eerlijk zijn: voor een fijne avond met je beste vriendengroep hoef je geen reden te hebben! Soms is het moeilijk als je schema’s totaal anders zijn, maar als iets belangrijk is, kun je er altijd tijd voor vrijmaken. Een ding dat wij graag doen is een meidenavond houden. Hieronder geven we je enkele tips om zoiets te organiseren, zodat je de beste en meest gezellige avond met zijn allen kunt hebben!

Organiseer een leuke meidenavond als cadeau of gewoon zonder reden!

Voor een meidenavond moet je zeker een paar van je beste vriendinnen hebben om het mee te vieren. Wat is nu een meidenavond zonder je BFF! Dit kan een cadeau voor haar zijn, maar ook gewoon een gelegenheid om elkaar weer eens te zien. Je kunt als uitnodiging natuurlijk gewoon een simpel berichtje versturen via WhatsApp, maar hoeveel leuker is het om een ​​‘echt’ kaartje te sturen. 

Maak van het uitnodigen ook iets speciaals

Tegenwoordig kun je kaarten helemaal maken naar jouw smaak en dus bijvoorbeeld een leuke foto van jouw vriendengroep gebruiken. Kies je voor een avond met vriendinnen in een bepaald thema, zoals ‘New York’ of ‘Pyjama Pandemie’ dan kun je dat thema ook doorzetten in de kaart. Zo maak je van jouw BFF avond een geheel en krijgt het ook een wat specialer gevoel.

Zorg voor leuke aankleding, het liefst zelf gemaakt

Veel vrouwen denken dat het gebruik van zogenaamde ‘decorstukken’ te veel is voor een meidenavond, maar het maakt de ervaring juist helemaal compleet. We hebben het hier niet over posters aan de muur of andere grote stukken in huis, maar juist wat extra aankleding om te laten zien dat het een speciale avond is! Het hoeft niet veel tijd te kosten of veel geld te kosten om je girls night te versieren. Als er een thema voor de avond is, kun je via Pinterest makkelijk bijpassende printables vinden. Zo kun je speciale accessoires op tafel plaatsen of bijvoorbeeld de kaasplank leuker aankleden.

De drankjes hoeven echt niet per se alcohol te bevatten!

Eten en drinken zijn natuurlijk heel erg belangrijk, zeker op een avondje thuis met je beste vriendinnen. En dit hoeven echt niet altijd alleen maar alcoholische dranken te zijn. Zo vind je online heel veel inspiratie voor zogenaamde ‘mocktails’: dit zijn cocktails, maar dan zonder alcohol daarin. Ze zijn een soort frisdrank, maar dan op een exclusievere manier. 

Snacks zelf maken of kant en klaar: alles is mogelijk

Als het op snacks aankomt, kun je van alles kiezen, van rijk belegde toastjes tot minipizza’s en van groenten tot vis. Je kunt daarbij kiezen voor kant en klaar uit de winkel, of juist alles zelf te maken. Wil je er echt een dagje van maken? Ga dan ;s middags lekker met zijn allen kokkerellen zodat je ’s avonds kunt genieten van je eigen gemaakte hapjes en snacks. Wat betreft inspiratie voor dergelijke snacks is Google je beste vriend(in). Daar vind je alles, van de meest basic snack tot de meest uitvoerige… en natuurlijk alles daar tussen in!

Kies een leuke film of stof een oude af om herinneringen op te halen

Iets waar een ‘girls night in’ echt niet zonder kan, is een goede film of serie om naar te kijken. Je kunt hiervoor op zoek naar leuke nieuwe films, maar het is ook zeker zo leuk om een oude serie, of film, weer af te stoffen en je onder te dompelen in het feest van herkenning. Wat dacht je van een oude aflevering van Seks and the city, of enkele afleveringen van de topserie Friends. Niet alleen zal het een feest van herkenning zijn, er zullen ook genoeg grappen en verhalen voorbij komen die jullie al weer waren vergeten!

Dit waren alle tips die wij wilden delen om de leukste en gezelligste meidenavond met je vrienden te organiseren! Natuurlijk kun je ook nog putten uit het verleden! Heb je ooit een meidenavond gehad? Kies dan alle leuke elementen van die avonden, giet ze in een nieuw jasje en ben verzekerd van misschien wel de leukste avond van het jaar!

0