Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Zo organiseer je een leuke avond met vriendinnen!

Is het lang geleden dat je een leuke avond met je vriendinnen hebt gehad? Het organiseren van een meidenavond is een leuke manier om bij te praten, contact te houden en plezier te hebben. En als je het thuis host in plaats van uit te gaan, heb je een volledige controle over het decor, eten en muziek… en over de drank natuurlijk. Dit laatste kan natuurlijk van alles zijn, van lekker cocktails tot verschillende wijnen, maar ook alcoholvrij bier of frisdrank, maar net waar jullie van houden. Hier zijn enkele tips en trucs om de beste meidenavond te creëren, plus enkele specifieke ideeën om een dergelijke avond tot een succes te maken!

Nodig je beste vriendinnen uit

De personen die je uitnodigt zijn natuurlijk het belangrijkste. Kies vriendinnen die allemaal met elkaar overweg kunnen, elkaar zonder twijfel opbeuren, geweldige verhalen vertellen en bereid zijn om deel te nemen aan welke activiteiten je ook plant. Of je nu voor cheesy, traditionele of experimentele festiviteiten gaat, je hebt een team nodig dat zich op je evenement stort en niet alles afkraakt of niet mee wil doen.

Zoals we allemaal weten, kan het een uitdaging zijn om mensen bij elkaar te krijgen als iedereen een drukke agenda heeft. Kies dus vroeg de datum om ervoor te zorgen dat jouw gasten erbij kunnen zijn. Los eventuele conflicten in de agenda’s zo snel mogelijk op, zodat je evenement groen licht krijgt van al je genodigden.

Tips en trucs om de juiste sfeer te creëren

Probeer een ​​extra speciale sfeer te creëren die iedereen in de geest van de meidenavond brengt. Simpele decoraties, zoals bloemstukken of betaalbare, op thema’s geïnspireerde tafelaccessoires, zullen een grote bijdrage leveren aan het bepalen van de stemming. Besteed geld aan de ervaring en niet aan het decor, want de ervaring is waar het echt om gaat. Hier zijn een paar tips en trucs om de stemming te bepalen:

Kies de juiste muziek: er zijn veel afspeellijsten op YouTube en Spotify die op thema’s zijn gebaseerd. Je kunt bijvoorbeeld zoeken naar een afspeellijst “Women of Rock” of “Roaring ’20s” om de juiste sfeer te bepalen.

Gebruik kleur om sfeer te creëren: Je hoeft niet naar de feestwinkel te gaan en alles in een bepaald thema of patroon te kopen. Een meidenavond met een Parijs-thema kan bijvoorbeeld een paar items bevatten die naar Frankrijk of Parijs verwijzen, terwijl grotendeels wordt vertrouwd op lichtroze decoraties om de sfeer echt te bepalen. Het kopen van effen kleuren is doorgaans veel goedkoper (en gemakkelijker) dan een thema specifiek decor.

Gebruik je activiteit om het thema te ondersteunen: als je thema ‘Kerstmis in juli’ is, kun je bijvoorbeeld leuke kerst ornamenten schilderen, een kerstfilm trivia-spel spelen of karaoke doen met populaire kerstliedjes. Of als je thema ‘wellness’ is, zorg dan voor nagellak en gezichtsmaskers en laat iedereen hun pyjama dragen. Jij kent je vriendengroep het beste!

Zorg voor lekker eten en drinken

Je eten kan gebaseerd zijn op een thema of op praktisch nut (heerlijk eten kiezen dat gemakkelijk aan een groep te serveren is). Voor veel evenementen zijn eten en drinken een vrij centraal onderdeel van de avond, dus hier zijn een paar manieren om ermee om te gaan:

Pronk met een favoriet gerecht: sommige mensen houden ervan om alles uit de kast te halen voor hun feestjes, dat is geweldig, maar het is absoluut niet vereist om een ​​goede gastvrouw te zijn. Houd het simpel door slechts één van je favoriete gerechten te maken om te delen met de groep.

Biedt een ‘dutch’ optie aan: ‘going dutch’ is een win-win omdat het de kosten onder controle houdt. Het betekent namelijk dat iedereen zijn eigen drank meeneemt, waardoor je iedereen in staat stelt zijn eigen voorkeuren met alcoholische dranken te hebben… of non-alcoholische, want een alcoholvrij cocktail kan natuurlijk ook. Sterker nog, je kunt daar zelfs het thema voor de avond van maken!

0