Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Zo organiseer je een klein huis op een slimme manier

Weinig mensen hebben de luxe van een enorm huis met genoeg ruimte voor alle spullen. Gelukkig kun je ook in een klein huis georganiseerd inrichten, zodat je al je spullen er makkelijk kwijt kunt. Het goed organiseren van je huis heeft een aantal voordelen. Zo kan een rommelige ruimte meer stress veroorzaken. Met deze tips kun je je huis op een creatieve manier organiseren en opgeruimd houden.

Gebruik de hoeken

Vaak worden de hoeken een beetje over het hoofd gezien, terwijl ze eigenlijk best nuttig kunnen zijn. Zo kun je speciale hoekplanken of hoekrekken gebruiken om de ruimte slim te benutten. Wanneer je thuis een werkplek hebt of wilt maken, zou je een hoekbureau kunnen gebruiken om een handige werkplek te creëren, zonder dat het teveel ruimte in beslag neemt. Ook in de keuken zou je hoekplanken kunnen gebruiken. Daar kun je bijvoorbeeld de kruidenpotjes op kwijt. Door de potjes te voorzien van etiketten, kun je ze ook nog eens snel terugvinden en ziet het er als een net geheel uit. 

Gebruik de hoogte

Naast het gebruiken van de hoeken, bijvoorbeeld door er planken te hangen om je kruidenpotjes, voorzien van Avery etiketten, netjes op te bergen, kun je ook de hoogte van je huis gebruiken. Een gemiddelde kamer is 2.4 meter hoog: dit zou je dan ook goed kunnen gebruiken om hoge kasten neer te zetten. De kaste kunnen natuurlijk dienen als kledingkast, maar ook in de keuken misstaat een hoge kast niet. Je zou hier al je keukengerij in op kunnen bergen, wat veel ruimte scheelt. Ook kun je planken ophangen, waar je ook aardig wat spullen op kwijt kunt. 

Gebruik multifunctionele meubels

Als laatste kun je ook kiezen voor multifunctionele meubels. Dit zijn meubels die meer dan een doeleind hebben: denk aan een slaapbank, welke je overdag als bank zou kunnen gebruiken en ‘s avonds als bed. Zo heb je ook salontafels met opbergruimtes erin, waar je boeken, tijdschriften en andere spullen kwijt zou kunnen. Ook kun je kiezen voor bedden met lades erin, waar je ook veel spullen in kwijt kunt. Zo kun je alles netjes opbergen, zonder dat je je huis vol hoeft te zetten met kasten.

0