Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Zo maak je de 2 meest heerlijke taarten!

Oude favorieten, traditionele baksels en nieuwe smaken. De winter is dé tijd om veel tijd in de keuken door te brengen en daar de lekkerste baksels te maken. Die kun je uiteraard zo makkelijk, of moeilijk, maken als je zelf wil. Daarnaast ligt het er een beetje aan wat je in huis hebt aan hulpmiddelen wat je kunt maken. Heb jij bijvoorbeeld een tulband bakvorm, dan opent dat weer extra deuren. Hieronder geven we je enkele recepten voor twee van de lekkerste taarten die je je maar voor kunt stellen waar je niet veel keukengerei voor nodig hebt. Veel plezier en genot gewenst:

De lekkerste citroen cake

Geniet van een plakje citroen cake voor een afternoon tea. Met mooie lichte sponslagen met een vleugje citrus en een rijke en romige zachte glazuur.

Benodigdheden:

225 g ongezouten boter

225 g basterdsuiker

4 grote eieren

225 g zelfrijzend bakmeel

1 tl bakpoeder

75 g natuurlijke yoghurt

1 tl vanille-extract

3 citroenen, geraspt

150 g kristalsuiker

3 citroenen, schil van 2 in reepjes gesneden, geperst (je hebt 60 ml nodig)

Voor het glazuur:

150 g ongezouten boter, verzacht

150 g poedersuiker, gezeefd

1 tl vanille-extract

300 g kaas

Verwarm de oven voor op 180 C en bekleed de bodem van twee boterham vormpjes van 20 cm met bakpapier. Klop de boter en suiker gedurende 3 minuten met een elektrische garde tot een glad en luchtig mengsel. Voeg de 4 eieren één voor één toe, klop goed tussen elke toevoeging en schraap langs de zijkanten van de kom. Spatel de bloem en het bakpoeder erdoor heen tot ze goed zijn opgenomen, spatel er dan de yoghurt, vanille en citroenschil door. Verdeel over de bakvormen en bak 30-35 minuten tot ze goudbruin zijn en een prikker die in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt.

Doe de suiker, het citroensap en 100 ml water in een kleine pan op middelhoog vuur en roer tot het is opgelost. Voeg de citroenschil toe, breng aan de kook en laat 2-3 minuten sudderen tot de schil zacht is en de vloeistof stroperig is. Verwijder de schil van een vel bakpapier met een schuimspaan en haal de siroop van het vuur.

Klop voor het glazuur de boter en de poedersuiker samen met een elektrische garde gedurende 4-5 minuten tot een gladde massa, terwijl je de zijkanten van de kom afschraapt. Voeg de vanille en zachte kaas toe en klop nog 4 minuten tot het dik en romig is. Maak je geen zorgen als het er in het begin niet dik uitziet – het zal losser worden en dan weer dikker worden als je het klopt.

Schep nu de icing in een spuitzak met stervormige spuitmond. Spuit net onder de helft van het glazuur rond de rand met een cirkelvormige beweging voor een golvend effect. Spuit nog wat glazuur over het lege midden (dit hoeft niet netjes te zijn) en strijk glad met de achterkant van een lepel. Koel gedurende 45 minuten- tot een uur. Spuit daarna met regelmatige ruimtes ertussen acht klodders glazuur langs de rand en voila, je kunt genieten van een heerlijke citroentaart.

Een makkelijke, maar heerlijke, worteltjestaart

Top deze klassieke worteltaart naar smaak af met meer glazuur en gehakte walnoten of pecannoten. Serveer op elk moment van de dag als zoete lekkernij bij een kopje thee of koffie. Here we go:

Benodigdheden:

230 ml plantaardige olie

100 g natuurlijke yoghurt

4 grote eieren

1½ tl vanille-extract

½ sinaasappel, geraspt

265 g zelfrijzend bakmeel

335g lichte suiker

2½ tl gemalen kaneel

¼ verse nootmuskaat, fijn geraspt

265 g wortelen (ongeveer 3), geraspt

100 g sultanarozijnen of rozijnen

100 g walnoten of pecannoten, grof gehakt

Voor de icing heb je nodig:

100 g licht gezouten boter, verzacht

300 g poedersuiker

100 gram zachte kaas

Verwarm de oven voor op 180 C. Bekleed de bodem en zijkanten van twee cake vormen van 20 cm met bakpapier. Klop de olie, yoghurt, eieren, vanille en schaafsel in een kan. Meng de bloem, suiker, kaneel en nootmuskaat met een flinke snuf zout in een kom en gooi die daarna in de kan bij de rest. Knijp eventuele klontjes suiker door je vingers en schud de kom een ​​paar keer om de klontjes naar de oppervlakte te brengen.

Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge, samen met de wortels, rozijnen en de helft van de noten, indien gebruikt. Roer goed door elkaar en verdeel over de vormpjes. Bak 25-30 minuten of tot een satéprikker die in het midden van de cake wordt gestoken er schoon uitkomt. Als een nat mengsel aan de spies blijft kleven, zet het dan enkele minuten terug in de oven en controleer het opnieuw. Laat afkoelen in de vormpjes.

Om het glazuur te maken, klop je de boter en de suiker tot een gladde massa. Voeg de helft van de zachte kaas toe en klop opnieuw, voeg dan de rest toe. Let op: beetje bij beetje toevoegen voorkomt dat het glazuur splijt. Haal de cakes uit de vormpjes en beleg ze samen met het glazuur en bestrooi met de resterende walnoten.

0