Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Zo kun je succesvol een kapsalon runnen!

Uit onderzoek blijkt dat een groeiend aantal mensen geïnteresseerd is in het kappersvak. Waar we jaren geleden zagen dat deze interesse afnam, lijkt het hebben van een kapsalon nu voor veel mensen interessant. Het geeft je vrijheid en de mogelijkheid om je eigen bedrijf te ontplooien. Echter voor je op zoek gaat naar een kappersopleiding of een kappersgroothandel, zijn er wat zaken die je moet weten om een kapsalon succesvol te maken. Hieronder lees je welke!

Mensen die niet voor zichzelf zorgen, kunnen ook niet verwachten dat ze voor een ander kunnen zorgen. Succesvolle kappers weten dat klanten en personeel eronder lijden als hun prestaties niet elke dag in orde zijn, dus zorgen ze ervoor dat ze elke nacht genoeg rust krijgen, genoeg fruit en groenten eten en genoeg tijd vrij hebben van hun werk om dingen te doen die ze leuk vinden om op die manier energie op te doen. In het drukke leven van een zelfstandige kan dit erg belangrijk zijn!

Een goede organisatie

Georganiseerd zijn gaat over realistisch zijn, zoals tijd vrijmaken in een drukke agenda voor de dingen die gedaan moeten worden. Succesvolle kappers moeten zich concentreren op hun activiteiten en genieten van minimale onderbrekingen, zodat ze bepaalde tijden voor specifieke taken vastleggen en zich daaraan houden. In hun dagelijkse agenda zal bijvoorbeeld tijd worden gereserveerd voor vergaderingen, bedrijfsplanning en andere activiteiten waarbij geen personeel en klanten betrokken zijn.

Maak tijd voor je team

Elke goede leider weet dat het team het hart van het bedrijf is. Als het team niet tevreden is, worden klanten getroffen en uiteindelijk het bedrijf. Goede leiders maken tijd vrij om de behoeften van hun team te ondersteunen… en verwachten dan dat ze hun werk voortzetten! Observeer eens een succesvol persoon. Ze zullen hun tijd niet verspillen aan dingen die geen resultaten opleveren. Dat is hoe ze al die “Ik wou dat ik tijd had voor…” activiteiten kunnen doen waar we over dromen.

Systematiseren en automatiseren om tijd te besparen

We bevinden ons in een tijd waarin er zoveel spannende en nuttige tools voor ons beschikbaar zijn, en succesvolle ondernemers gebruiken dit in hun voordeel. Ze benutten de kracht van internet en software om hun werk gemakkelijker te maken. Technische systemen besparen zowel tijd als geld door veel van de dingen te automatiseren die kostbare tijd in beslag kan nemen.

Inspireer je medewerkers

70% van de werknemers blijkt niet betrokken te zijn bij hun werkplek. Succesvolle kappers weten dat het zinvol is om tijd en energie te investeren in het inspireren van hun medewerkers. Weet jij wat jouw team tot leven brengt? Wanneer was de laatste keer dat je een sprankeling in de ogen van je medewerkers zag? Houd er rekening mee dat je niet iedereen altijd tevreden kunt houden. Als je 80% van de mensen 80% van de tijd kunt inspireren, dan ben je goed bezig.

Denk aan de toekomst

Wanneer succesvolle kapsalons veel geld verdienen, doen ze dit omdat ze dat zien als hun verantwoordelijkheid om het bedrijf te runnen met het oog op de toekomst. Ze zien het als hun verantwoordelijkheid om de toekomst van hun team, klanten en zichzelf te beschermen.

0