Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Zo kun je deze zomer je haar het beste beschermen tegen zon en zee

Heerlijk, het is weer zomer. Geniet van de zon, de zee, het strand en het zwembad tijdens een ontspannen vakantie in het buitenland of eigen land. Met vrije dagen waarin alles mag en niets moet kom je helemaal tot rust. In de zomer breng je veel tijd buiten door. Rondwandelen door leuke dorpjes, een plons nemen in het zwembad of een frisse duik in de helderblauwe zee; allemaal zijn het leuke activiteiten maar ook zijn dit momenten die veel vragen van je haar. Je haar wordt namelijk veel meer dan normaal blootgesteld aan de zon, zee en/of zwembadwater. De UV-straling, het zout en chloor kunnen je haar uitdrogen en doen verkleuren, met alle negatieve gevolgen van dien. Gelukkig kun je je haar beschermen tegen de zee en de zon.

Wil jij je haar beschermen tegen de zee en de zon? En vraag je je af: Hoe bescherm je je hoofdhuid tegen de zon en wat doet UV straling met je haar? Is de zon goed of slecht voor je haar? Is de zee goed voor je haar? En hoe bescherm je je hoofdhuid tegen de zon? Wij vertellen je hier graag meer over dus lees snel verder.

Haar beschermen tegen de zee

Is de zee goed voor je haar? Het korte antwoord op deze vraag is nee. Het zout in zeewater onttrekt vocht uit je haar. Hierdoor droogt je haardos uit, waardoor je haar kan gaan splijten, afbreken, pluizig kan worden en kan beschadigen. Je haar beschermen tegen de zee doe je op verschillende manieren. Allereerst valt het aan te raden om je haar zo min mogelijk bloot te stellen aan zout water, bijvoorbeeld door niet kopje onder te gaan of alleen te pootje baden. Wil jij wel een goede duik nemen? Maak je haar dan eerst nat met kraanwater. Op deze manier kun je jouw haar beschermen tegen de zee, je haar beschermen tegen de zon en je haar beschermen tegen chloor. Er zit al schoon water in je haar, waardoor zout, chloor en mineralen er minder goed in slagen om het haar binnen te dringen. Tijdens het zwemmen komen deze stoffen wel alsnog tussen je haren terecht, dus goed afspoelen valt ook aan te raden.

Haar beschermen tegen de zon

Je haar beschermen tegen de zee en de zon is een hele klus als je op vakantie bent en heel veel tijd buiten doorbrengt. Is de zee goed voor je haar? Nee, niet echt. Het is dan ook zeker de moeite waard om je haren te beschermen, want zo voorkom je dat je met een volledig uitgedroogde of zelfs verkleurde coupe thuiskomt. Of zon goed of slecht voor je haar is, hangt ervan af. De zon stimuleert namelijk in een bepaalde mate de aanmaak van keratine, wat ervoor zorgt dat droog en pluizig haar weer kan herstellen. Aan de andere kant kan je haar wel (extra) uitdrogen door de UV-straling, waardoor er juist keratine verloren gaat. Je haar beschermen tegen de zon doe je bijvoorbeeld door je haar op te steken. Zo loopt je haar minder schade op door de zon en wind. Een andere effectieve manier voor je haar beschermen tegen de zon is door een hoed, sjaal of bandana te dragen. Zo kun je ook je hoofdhuid beschermen tegen de zon.

Hoe bescherm je je hoofdhuid tegen de zon

Je haar beschermen tegen de zee en de zon kan op allerlei manieren. De eerste tip is om chemische behandelingen in de zomer te vermijden, omdat je dan wel erg veel van je haar vraagt. Stel je haar daarnaast zo min mogelijk bloot aan de zon, chloor en zout water en draag een bandana of hoed als je in de zon zit. Dit is ook nog eens erg prettig voor je ogen. De beste zonbescherming haar legt een laagje over je haar en beschermt je haar tegen zeewater, chloor en andere bedreigingen. Na een dagje strand of zwembad voed je jouw haar met speciale shampoos, haarmaskers en sprays. Ook voor je hoofdhuid is het vaak prettig om extra te hydrateren.

Kan je haar verbranden in de zon

Misschien heb je eens opgepikt dat haar kan verbranden in de zon en ben je benieuwd: Kan je haar verbranden in de zon? Het antwoord op deze vraag is nee, dat is niet mogelijk. Je hoofdhuid kan verbranden. Dat wil niet zeggen dat de zon geen schadelijke gevolgen kan hebben voor je haar. Je haar kan uitdrogen, poreus en stug worden en uiteindelijk zelfs afbreken. Of zon goed of slecht voor je haar is, komt vaak uit op slecht. Een beetje zon is niet erg, maar zeker als jij op vakantie graag af en toe een duik neemt en weer opdroogt in de zon vraag je veel van je haar. Je haar en hoofdhuid beschermen tegen de zon doe je onder meer door je hoofd te bedekken. Daarnaast zijn er diverse middeltjes die je kunt gebruiken om een beschermlaagje rond de haarvezel te leggen om zo je haar te beschermen. Verschillende soorten producten kunnen je haar beschermen tegen de zon. Zo kun je kiezen voor een spray, een serum, olie of crème die je voor, tijdens of na het zonnen inbrengt.

Wat doet UV straling met je haar

Je hoofdhuid beschermen tegen de zon is vaak iets waar je eerder aan denkt dan je haar beschermen tegen de zon. Je voelt de zon namelijk branden op je hoofd. Je lokken zijn echter even gevoelig als je huid. Wat doet UV straling met je haar? Allereerst droogt het je haren uit, Hierdoor splijten de punten sneller en ontstaan er meer knopen. Ook licht je haar op wanneer je in de zon hebt gezeten, wat voor veel mensen juist een voordeel is van een zonovergoten vakantie.

Beste zonbescherming haar

Wil jij je haar beschermen tegen chloor? Of wil jij je haar beschermen tegen de zee of de zon nu je weet dat de vraag is de zee goed voor je haar niet positief beantwoordt wordt? Dan valt het aan te raden om voor speciale voedende en beschermende producten te kiezen. Hou ook rekening met de mate waarin je jouw kapsel blootstelt aan UV-straling en zout water of chloor water. Hierdoor kan je de schade beperken. De beste zonbescherming kan doorgaans ook je haar beschermen tegen chloor. Deze bevatten namelijk UV-filters, anti-oxidanten die de cellen in het haar beschermen en herstellen en voedende oliën die glans geven. Let bij het uitzoeken van de beste zonbescherming haar ook op het ingrediënt glycerine, dat hydrateert. Siliconen werken waterafstotend en beschermen dus niet alleen tegen de zon maar stoten ook zout, chloor en mineralen af.

Wil jij optimaal genieten van je vakantie? Onthoud dat dat het antwoord op kan je haar verbranden in de zon nee is, maar dat je jouw haar en hoofdhuid het beste wel beschermt met de beste zonbescherming. Zorg er daarnaast voor dat je haar niet onnodig veel in de zon en in zee- en zwembadwater komt. Veel plezier gewenst!

0