Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Zo creëer je een urban jungle in je thuis

Groen in huis zorgt voor ultieme rust. Studies hebben zelfs aangetoond dat onze mentale gezondheid een flinke oppepper krijgt als we een half uur per dag in de natuur doorbrengen. Creëer daarom je eigen urban jungle in huis met deze zeven tips:

1. Zorg voor gemak

Kies voor je urban jungle een verscheidenheid aan planten die gemakkelijk te onderhouden zijn. Denk daarbij zeker niet alleen aan cactussen en vetplanten. Ook klimop, lepelplant en graslelie zijn gemakkelijke planten die niet veel aandacht en zorg vragen. Of wat dacht je van planten met mooie namen als de ZZ-plant en Philodendron? Maak je keuze en decoreer je woning net zoals jij het wil hebben.

2. Ga voor diversiteit

Het idee achter elke urban jungle is de natuur na te bootsen in haar buitengewone diversiteit aan soorten, maten, vormen en kleuren. Zorg daarom voor diversiteit. Als je voor dezelfde texturen gaat, zal je urban jungle waarschijnlijk saai overkomen. Zo is het ook heel belangrijk om te spelen met plantenbakken. Kies verschillende materialen en vormen. Denk aan metalen plantenbakken, hangende plantenbakken en keramieken potten.

3. Beperkte ruimte? Denk verticaal 

In een huis waar de vloerruimte beperkt is, kun je planten plaatsen op vensterbanken, wandplanken, open kasten of in bakken die aan het plafond zijn opgehangen. Gebruik haken in het plafond om plantenbakken op te hangen en meer verticale plantenruimte te creëren. Klim- en hangplanten zijn ideaal voor aan het plafond en in kasten.

4. Blaas leven in saaie hoeken

Zet één grote plant of een groep planten van verschillende groottes en kleurschakeringen in een saaie hoek of plaats er een trap en zet daar verschillende potjes met hangplanten op. Zo maak je een saaie hoek direct levendiger.

5. Kies de juiste grootte

Kies de plantenbakken voor de huiskamer op een derde van de totale grootte en de plant zelf op tweederde. Schuw ook grotere planten niet, want ze kunnen je kamer meer dimensie en een gevoel van diepte geven.

6. Vergeet je badkamer niet

Decoreer je badkamer met tropische planten die profiteren van de vochtigheid in deze ruimte. Kies planten die de badkamer de uitstraling van een spa geven.

7. Praktische vloer met een natuurlijke uitstraling

Bij een natuurlijke, groene omgeving hoort een neutrale vloer met een natuurlijke uitstraling. Denk aan een echte houten vloer of een laminaatvloer met houtlook. Een aantrekkelijk geprijsde vloer is bijvoorbeeld Kwantum laminaat.

0