Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Workout tips om sneller af te vallen

Wil je afvallen en zou je om deze reden wel iets meer willen bewegen? Ben je op zoek naar een workout waarbij je snel afvalt? Bewegen is niet alleen goed voor je zelfverzekerdheid, je immuunsysteem krijgt er ook nog eens een enorme boost van. Maar als afvallen je voornaamste reden is om meer te bewegen, vind je in dit blog verschillende workout tips om sneller af te vallen.

Haal het maximale uit je workout

Wil je afvallen en een gezonde leefstijl hanteren? Dan is het belangrijk dat je een workout kiest die bij je past en die je ook echt leuk vindt om te doen. Anders ga je het namelijk niet volhouden. Bewegen kan namelijk heel erg leuk zijn om te doen. Bestaat jouw workout routine uit oefeningen die je verschrikkelijk vindt, dan gooi je veel sneller de handdoek in de ring. Als je een workout kiest die je écht leuk vindt, heb je veel meer motivatie om je best te doen. Klinkt logisch toch?

Kies voor een HIIT workout

HIIT is een afkorting voor High Intensity Interval Training. Het komt er op neer dat je in een korte tijd (met intervals) een inspanning levert die enorm intensief is. Je wisselt oefeningen die intensief zijn af mer periodes van rust of minder intensieve oefeningen. Een HIIT workout is super leuk om te doen en je valt er heel snel mee af. Laat je hierdoor echter niet verleiden om het vaker dan twee keer per week te doen; je spieren hebben ook rust nodig om te herstellen.

Afvallen met cardio en krachttraining

Een combinatie van cardio en krachttraining is ideaal als je af wilt vallen. Krachttraining zorgt ervoor dat je meer spieren krijgt, hierdoor verbrand je sneller vet. Cardio kun je eigenlijk altijd en overal doen. Het zorgt ervoor dat je uithoudingsvermogen en je conditie sterker worden. Probeer wat vaker de fiets te pakken in plaats van de auto, en maak eens een wandeling tijdens je lunchpauze. Dit zorgt er al voor dat je sneller afvalt.

Afvallen kost tijd

Als je snel wilt afvallen, ben je misschien geneigd om elke dag een workout te doen, maar dit is helemaal niet nodig. Sterker nog, je lichaam heeft ook rust nodig om te herstellen. Juist door rust te nemen, zul je meer motivatie hebben om je uiteindelijke doel te behalen. Focus je daarnaast niet op het aantal calorieën dat je verbrandt per workout, dat kan demotiverend werken. Het gaat om de inspanning die je levert.

0