Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Workout at home, hoe pak je dat aan?

Wil je thuis beginnen met sporten? Houdt er rekening mee dat je dan met meer afleiding hebt te maken dan het bijwonen van een les van een uur in de sportschool. Het is gemakkelijk om prioriteit te geven aan het schoonmaken, tijd voor het gezin of het koken van het avondeten voordat je besluit te gaan sporten. Maar er zijn veel eenvoudige manieren om thuis in beweging te komen. Je hebt niet veel apparatuur, misschien een dumbbell set of wat halters, of ruimte nodig om een routine op te bouwen.

Kies je trainingsruimte thuis

Wijs een hoek in huis aan als jouw trainingsplek. Je hebt alleen een ruimte nodig ter grootte van een yogamat. Het is het beste om niet te sporten op dezelfde plek waar je tv kijkt, ontspant of eet. Dit zal je helpen je te concentreren en toegewijd te blijven aan je training. En helpen weerstand te bieden aan de nieuwste Netflix-binge, of het controleren van je telefoon of e-mails.

Als je thuis werkt, plan dan 30 minuten in je agenda om te sporten tijdens de lunchpauze. Of voordat je aan je werkdag begint, als je een ochtendmens bent. Als je de voorkeur geeft aan avondtrainingen, plan het dan nog steeds in je telefoon of agenda. Het zal je helpen om je toegewijd te blijven.

Trek je gymkleding aan

Kleed je alsof je naar de sportschool gaat. Je zult meer zin hebben om te sporten als je sportkleding draagt. Als je kast ver weg voelt, sla dan wat sportkleding in een nabijgelegen wasruimte op. Zo kun je snel wisselen wanneer het tijd is om te sporten. Probeer om jouw hardloopschoenen 15 minuten voordat je van plan bent te gaan trainen aan te trekken. Doe wat afwas of pak wat speelgoed met je schoenen aan. Het is een geweldige manier om op te warmen en wat extra energie te krijgen voordat je aan je training begint.

Maak je geen zorgen over apparatuur!

Je hebt waarschijnlijk niet zoveel apparatuur nodig, of helemaal niet. Als je basisuitrusting hebt, zoals dumbbells en een mat, heb je genoeg opties. Je hoeft niet naar een fitness- of sportwinkel te gaan mocht je dit nog niet hebben, je kunt online goedkope opties vinden. Als je gewichten gaat gebruiken, is het een goed idee om twee verschillende sets te hebben. Op die manier kun je je training aanpassen. Als je geen handgewichten hebt en je wat toevoegen aan je workout, probeer dan soepblikken of waterflessen. 

Gebruik je apparaten om nieuwe trainingen te krijgen

Denk je dat je niet je eigen oefeningen kunt verzinnen? Dat maakt niet uit. Er zijn veel routines, vooral via apps, en veel zijn gratis. Ze beschikken over programma’s die je door dagelijkse trainingen leiden. Je kunt ze overal en altijd doen, ook thuis. De meeste zijn gratis. Anderen hebben een gratis proefperiode, zodat je kunt kijken of je ze leuk vindt.

Als je een slimme luidspreker hebt, kun je deze ook gebruiken om je door een thuistraining te leiden. Je kunt ook proberen een gratis afspeellijst op Spotify te maken. Kies nummers waar je energie van krijgt. Wissel af en toe je afspeellijst uit om het interessant te houden.

Stel realistische doelen in

Begin langzaam, vertrouw op je kracht en behandel je lichaam goed. Je hoeft er niet op volle snelheid in te gaan. Leg je in plaats daarvan vast aan wat je denkt dat redelijk is voor je lichaam en plan wat je elke week kunt doen. Misschien zal drie dagen per week meer dan genoeg zijn om te beginnen. Doe meer naarmate je je meer op uw gemak voelt!

0