Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Wooninspiratie: Haal de lente in huis

De lente is bijna terug in het land en dat betekent alvast één ding: een nieuw interieur! Of toch ten minste een interieur waar hier en daar wat aanpassingen in zijn gedaan, zodat de lente in je woonkamer en andere ruimtes meteen binnen kan! Je kan op talloze manieren de inrichting van je woning wat meer op de lente afstemmen en nog steeds voldoen aan de interieurtrends voor 2020. Vaak is daar niet eens veel voor nodig. Hieronder vind je enkele van de beste interieurtips voor de lente!

hoe breng ik lente naar binnen

De beste interieurtips voor de lente in jouw eigen woning

De lente is het seizoen van kleuren, bloemen en de zon – en dankzij de volgende tips kan je zelf die lente in huis halen!

1. Kleurrijk inrichten

Een van de beste interieurtjes voor de lente is door meer kleur in je interieur te verwerken. Van een nieuw laagje verf op de muren tot decoratie in kleurrijke tinten, alles kan. Ook kan je die kleuren nog beter tot uiting brengen door gewoon meer zonlicht in huis binnen te laten, door middel van bijvoorbeeld nieuwe, grotere ramen!

2. Groen, groen en nog eens groen

Wie denkt aan de lente denkt onvermijdelijk aan planten en bloemen. Vecht dus niet tegen de drang om al tijdens de eerste winterdagen meer groen in huis te halen! Versier de vensterbanken met kleine plantjes, zet een mooi lentebloem op tafel en voor je het weet ziet je woonst er helemaal anders uit!

interieurtips voor de lente

3. Schoonmaken is als magie voor je interieur

Een standaard ingreep bij het veranderen van het seizoen is het schoonmaken van de woning. Vooral als het lente wordt en je van meer comfort en vrije ruimte wilt genieten, is dat een goed idee. Naast gewoon schoonmaken kan je alle winterse balast die je in huis hebt verzameld ook wegdoen (van oude meubelstukken tot decoratie), zodat er plaats is voor iets nieuw!

4. Pak elke ruimte apart aan

Ten slotte kan je gemakkelijk de lente in huis halen door aandacht te besteden aan elke ruimte afzonderlijk. Heb je een kleine woning die je optisch groter wil laten lijken, dan ben je uiteraard snel klaar. De lente in je woonkamer brengen kan bijvoorbeeld met een nieuw zitmeubel of TV kast, die iets vrolijker en moderner ogen. In de badkamer is een nieuw likje verf dan weer een goed idee, terwijl je voor de slaapkamer lichtere lakens kunt voorzien!

0