Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Winter trends in ons interieur

Veranderende seizoenen markeren vaak een verschuiving in trends en de overgang naar de winter is misschien wel de meest veranderlijke van allemaal. Deze maanden staan ​​synoniem voor warme texturen, dikke gordijnen en aardse kleuren. En ondanks hun geschiktheid voor het seizoen, gaan de meeste herfsttrends ook even goed over in de winter. Het hoeft echter niet duur te zijn om decor ideeën in huis op te nemen. Hier zijn vijf trends die je huis voor de winter (en daarna) zullen aankleden en je helpen geld te besparen tijdens deze koudere maanden.

Retrotrend

De retro-revivaltrend is hier, en daarmee komen heldere en gedurfde kleurdecoraties van een vervlogen tijd terug. De jaren ’70 straalden warmte uit door kleuren, patronen en weinig licht. Het gebruik van tinten zoals bruin, oranje, rood en geel naast leuke patronen en texturen kan echt helpen om deze interieurtrend tot leven te brengen. Deze kleuren brengen een ‘warme’ gloed in je huis en zorgen voor een extra gezellige uitstraling onder warm getinte lampen. Je zult het bij aardetinten willen houden, zoals dieprood, oranje en geel. Deze kleuren zullen helpen om een ​​warme en uitnodigende ruimte te creëren. Het is perfect voor iedereen die warmte en comfort wil toevoegen aan zijn huis zonder meer geld uit te geven aan zijn stookkosten. Hoewel we altijd de eerste zijn die de psychologische kracht promoot van decorkeuzes, zouden we echter zeggen dat je deze trend misschien moet combineren met een extra laag en een paar plaids…

Wandpanelen

Als je al ideeën voor wandpanelen hebt overwogen, ben je je misschien al bewust van de decoratieve en architecturale kracht ervan. Deze eeuwige ’trend’ heeft het vermogen om textuur toe te voegen en tegelijkertijd een verwarmende sfeer te brengen. Daarnaast is het hout een ‘natuurlijke isolator’ is, wat betekent dat je panelen warmte kunnen vasthouden en je warmer kunnen laten zonder meteen naar de verwarming te reiken.

Winter trends in het interieur

Zware texturen

Herfst wordt natuurlijk geassocieerd met grof gebreide texturen en textiel, maar dit jaar zijn ze misschien meer praktisch dan ooit tevoren. Investeer in pluche dekens en plaids die zowel warmte als textuur aan je ruimte kunnen toevoegen. Een andere geweldige manier om textuur toe te voegen is met kussens. Zoek naar kussens met interessante steken of patronen. Er zijn ook kussens die gemaakt zijn van natuurlijke materialen zoals wol of katoen. Deze zware stoffering zullen je ook helpen warmer te blijven zonder meer te betalen voor energie.

Tapijten

Naar schatting verlies je 10% van de warmte via je vloeren, en dus zijn geïsoleerde vloeren een manier om warmte in huis vast te houden. Een goedkope oplossing is om een ​​vloerkleed in je interieur op te nemen. Ze helpen je kamer warm te houden en zijn een geweldige manier om een ​​ruimte ook in de wintermaanden gezelliger te maken.

Winter trends in interieur

Gordijnen

Ook vensters zijn een belangrijk gebied van warmteverlies, waarbij 18% van het warmteverlies van een huis alleen al via de ramen plaatsvindt. Verwissel je jaloezieën of andere transparante, lichtgewicht gordijnen voor gordijnen die van zwaarder materiaal zijn gemaakt. Gordijnen gemaakt van materialen zoals wol of fluweel, of dikke gordijnen met een thermische voering, zullen de luchtstroom in je huis kunnen beperken en voorkomen dat je kamers warmte verliezen. In combinatie met grof textiel en warme tinten, zullen je gordijnen je huis voor de herfst aankleden en je energierekening iets lager houden.

Lees ook: Zonder veel kosten je huis klaar maken voor de winter

0