Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Wijn stallen? Overweeg dan deze 3 manieren

Wijn is het vloeibare goud waar we allemaal op z’n tijd wel een glaasje van lusten. Sommige mensen zijn er zo verknocht aan, dat ze er een verzameling op nahouden. Zodoende kan men zich te allen tijde afvragen in wat voor soort fles hij of zij zin heeft, zonder daarvoor een bezoekje te hoeven brengen aan de slijterij op de hoek. Om je een beeld te verschaffen van de opties die je hebt, lichten we in dit blog een aantal opties uit voor het stallen van je wijn. Nieuwsgierig geworden? Lees dan vlug verder!

Wijnkelder 

Laten we dit blog aftrappen met de optie die niet voor iedereen is weggelegd, namelijk de wijnkelder. Liefhebbers van wijn die zichzelf voorzien hebben van een riante villa of andere koopwoning, kunnen er namelijk voor kiezen om de flessen op te slaan in een wijnkelder. Hiervoor kun je het beste kasten laten maken, die een grote hoogte, breedte en diepte kennen. Het makkelijkste is om er vervolgens planken in te laten maken met een ‘inham’, zodat de flessen kunnen ‘rusten’, zonder dat ze de kans krijgen om te verschuiven. 

Wijnklimaatkast 

Heb je pasgeleden wat duurdere flessen aangeschaft? Dan is de kans groot dat je redelijk zuinig bent op de kwaliteit van de flessen. Om deze kwaliteit te kunnen waarborgen, is een wijnklimaatkast geen overbodige luxe. Zo’n kast zou je kunnen vergelijken met een geavanceerde koelkast, waarbij de temperatuur bovenin anders ligt dan onderin. Naast de temperatuur, heb je tevens de beschikking over een knop waarmee je de luchtvochtigheid kunt reguleren. Bovendien zorgt de ventilatiesysteem ervoor dat de flessen kunnen ‘ademen’. 

Wijnrek 

We kunnen ons goed voorstellen dat bovenstaande opties wellicht wat te gecompliceerd zijn voor je en je liever woonaccessoires koopt die wat gemakkelijker in te passen zijn. Een wijnrek is zo’n hulpmiddel die je helpt bij het organiseren van je collectie sauvignons, chardonnays en merlots. Je kunt je flessen zo gemakkelijk scheiden van elkaar, door ze als het ware te ‘stapelen’. Een webshop waar je het wijnrek voordelig kunt bestellen, is Sweetlivingshop.nl. Deze webshop heeft alles voor jou in huis en hanteert gratis verzending binnen Nederland en België. 

0