Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Wij keken Love Island en vonden er weer een heleboel van

Het kan je bijna niet ontgaan zijn dat Love Island weer op de buis is. Het programma was dan ook élke dag te zien en hielt een heleboel mensen in de ban. Ook wij hebben gekeken en natuurlijk vinden we er weer wat van. Warning: spoilers!

Dit programma valt precies in het rijtje van Ex on the Beach, Temptation Island en the Bachelorette. Heerlijk vermaak dus, terwijl je in je joggingbroek met een zak chips op de bank ligt. Het verschil is alleen dat de kandidaten van Love Island écht opzoek zijn naar ware liefde. Of toch niet? (looking at you Remco!) Als je nog niet gekeken hebt, kan je beter even wegklikken, want het is time to spill the beans!

Het duurt làng

Als je Love Island wil gaan terugkijken, kunnen wij dat van harte aanbevelen. Het is ontzettend leuk vermaak en hier en daar ook wel een ontroerend (maar vooral dramatisch). Zeker nu ons sociaal leven op een laag pitje staat, kan het heerlijk zijn om naar andere mensen te kijken die wél feesten en binnen 1,5 meter van elkaar leven. Oh, those times… Als je eraan begint, moet je wel weten dat het een grote investering is. Eentje van 42 afleveringen om precies te zijn. Are you ready for that commitment (Mert in ieder geval wel)?

Joan en Mert zijn wel cute, maar soms ook een beetje cringy

Deze lovebirds zijn één van de koppels die al vanaf het begin een oogje op elkaar hebben. Super lief natuurlijk! Ze hebben niet voor niks het spel gewonnen, want zeker Joan was publiekslieveling door haar leuke, gevatte persoonlijkheid. De stem van Sander Lantinga was af en toe kei hard naar dit liefdeskoppels. Iets in de trant van moeder Joan en baby Mert. Het (emotionele) leeftijdsverschil is dan ook vrij groot, maar daar lijkt dit snel zich niks van aan te trekken. Joan moet Mert af en toe een beetje onderwijzen over bepaalde (hele gangbare) normen en waarden, maar Mert luistert daar maar al te graag naar. Sterker nog, hij heeft zelfs aangeven dat hij dat leuk aan haar vindt. Ze is net zijn moeder, vertelt hij Joan geregeld op een waarderende manier. Je moet er van houden, maar dit koppel lijkt helemaal tevreden met hun rolverdeling. Good for hem!

Sander Lantinga maakt het af 

Over Sander Lantinga gesproken, wij gingen echt stuk om zijn grappen. Na een reeks aan andere voice-overkandidaten, zijn we beland bij Sander. Rinie van Elzen kreeg commentaar voor zijn goedkope grappen en Kaj van der Ree bleek een viespeuk te zijn. Beiden zijn lang en breed uit de laan gestuurd. Drie maal blijkt toch echt scheepsrecht te zijn, want de droge grappen van Sander maken het programma compleet. Als je niet kijkt voor de drama, dan kijk je wel voor de humor!

Die druk om mee te doen met seksuele spelletjes is niet van deze tijd

Er viel ons ook iets op haar we iets minder over te spreken zijn. In het programma hangt namelijk een vrije grote druk om mee te doen met allerlei seksuele escapades en het lijkt erop dat vriendelijk bedanken niet echt in dank wordt afgenomen. Zo was de dolverliefde Mert niet echt bereid om te zoenen met de Bombshells in Casa Armor en hield hij zich graag afzijdig bij seksueel getinte spelletjes. Dat resulteerde dan weer in een hoop gezeur van zijn huisgenoten. Marit, looking at you! Niet chic om je zo op te stellen wanneer iemand een grens aangeeft. Gelukkig heeft Mert een ijzersterke ruggengraat en heeft hij zich niet laten overhalen om zijn grens te verleggen. En wat dachten jullie van alle spelletjes waarbij iedereen maar willekeurig met elkaar moet kussen of cocktails moet doorgeven via een vijftal monden. Bah, wij zouden er niet graag aan meedoen! Dat geldt volgens mij ook wel eens voor de kandidaten, want we hebben meermaals een zuur gezicht gezien wanneer zij op basis van een opdracht iemands lippen moesten aanraken. Als je het ons vraagt, is dit niet meer van deze tijd!

We hebben nog nooit twee mensen zo snel verliefd zien worden als Jaimy en Mattheüs

Het verblijf aan Casa Amor was een groot omslagpunt voor krullenbol Mattheüs. Niet alleen genoot hij met volle teugen van al het vrouwelijk schoon en leek hij voormalig liefje Rafaëlla snel te zijn vergeten. Hij verloor ook nog eens zijn hart aan yogalerares Jaimy. Op het allerlaatste moment. Na één gesprek. Zoals Sander Lantinga al zei: Mattheüs wilde, na de turbulente affaire met Raffie, vooral geen drama meer en Jaimy wilde iemand met een hartslag om in de villa te kunnen blijven. Als we onze eigen zintuigen moeten geloven ten minste, want zelf geven ze alleen maar aan hoe verliefd ze zijn. Letterlijk, daar bestaan alle conversaties uit die we van de tortelduifjes hebben gezien. Het stel is na het vertrek uit de villa nog steeds samen, dus het zal wel goed zitten. 

Remco, wat heb jij jezelf toch op de hals gehaald?

De grote plottwist van dit seizoen is de onthulling dat Remco zijn hart al verloren had aan een dame in Nederland. De roddel was dat hij een vriendin zou hebben, maar de waarheid bleek toch iets genuanceerder te zijn. Remco en de mysterieuze dame zouden op welgeteld drie dates zijn geweest voordat hij te horen kreeg dat hij mee mocht doen aan het programma. Omdat de liefde nog zo pril was, besloten beiden dat hij gewoon moest gaan. Het programma was naar eigen zeggen één grote Casa Amor voor hem en hij dat zijn hart toch echt bij de dame in Nederland lag. Jammer voor Imen, maar ook jammer voor Remco. Hij betwijfelt namelijk dat er, na alles wat er gebeurd is, nog een relatie in zit voor hem en zijn geliefde. Zo zie je maar weer, eerlijkheid duurt het langst!

Pffff, het was weer een goede wedstrijd! Wij kijken volgend seizoen gewoon weer!

0