Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Wij helpen je het juiste mobiele hoesje te kiezen

We betalen veel geld voor onze smartphones, maar als het gaat om hun accessoires, vooral hoesjes, kiezen we vaak de goedkoopste. Zowel iPhone accessoires, als die van de grotere andere merken laten we vaak links liggen, om een goedkoper alternatief te gebruiken. Feit is natuurlijk dat telefoons zonder hoesjes minder beschermd zijn tegen scheuren, stoten, deuken en zelfs verbrijzelde schermen. Sommige mensen kiezen voor de beste bescherming voor hun telefoon, waarbij anderen juist weer kiezen voor een model dat meer aansluit bij hedendaagse fashion

Een verscheidenheid aan mobiele hoesjes met indrukwekkende prints en ontwerpen zijn beschikbaar tegen lage prijzen. Deze beschermen je telefoon tegen krasjes en vegen, maar bij grotere ongelukken is er alsnog schade. Tijd voor een complete gids voor het kopen van een goed mobiel hoesje.

Standaard hoesjes

Standaard, of dunne, hoesjes beschermen de achterkant en zijkanten van de telefoon, waardoor het scherm volledig toegankelijk blijft. Dit zijn eenvoudige hoesjes in effen, bedrukte, transparante en effen kleur varianten.

Bumper cases

Dit zijn lichtgewicht cases en minimaal in ontwerp. Ze bedekken alleen de zijkanten van de telefoon, waardoor de voor- en achterkant van de telefoon zichtbaar blijven. Bumper hoesjes zijn gemaakt van schokabsorberende materialen en beschermen de telefoon tegen stoten. Ze zijn een goed alternatief voor traditionele hoesjes, omdat je veel keuze hebt in het ontwerp en de kleuren.

Etuis

Etuis zijn eenvoudig en helpen smartphones te beschermen tegen krassen en vegen. Ze zijn niet specifiek voor smartphones bedoeld en kunnen ook worden gebruikt om pinpassen of contant geld in op te bergen. Etuis kunnen niet aan mobiele telefoons worden bevestigd, dus je moet de telefoon elke keer dat je hem gebruikt eruit halen. De etuis zijn gemaakt van zachte stof, rubber en leer. Hoewel deze zakjes volledige bescherming bieden, bestaat er nog steeds het risico dat je telefoon eruit glijdt. Sommige zakjes worden geleverd met een knop om dit te voorkomen.

Stoere en robuuste hoesjes

Een andere solide optie zijn de stevige en robuuste hoesjes, die jouw smartphone beschermt tegen krassen, stoten en vallen. Sommige zijn zelfs gespecialiseerd en bieden bescherming tegen water en stof. Stoere cases zijn opgebouwd uit meerdere lagen kunststof, waardoor ze sterk en duurzaam zijn. Als je op zoek bent naar een hoesje waarmee je telefoon allerlei fysieke schade kan overleven, moet je gaan voor stevige en robuuste hoesjes.

Flipcases

Een flipcase opent als een boek en bedekt elke kant en hoek van je smartphone. Deze cases voegen gewicht toe aan de telefoon om volledige bescherming van rand tot rand te bieden. Soms hebben de flipcovers vakken voor wat geld of kaarten, zodat ze ook dienst doen als portemonnee. De meeste flip cases zijn gemaakt van leer. Leer gaat langer mee dan plastic en wordt vaak mooier bij langdurig gebruik. Ook bieden deze hoesjes een goede grip.

Telefoon skins

Als de meeste van deze mobiele hoesjes geen indruk op je maken, zijn telefoon skins de beste keuze. Met deze skins kun je je telefoons personaliseren en bieden ze bescherming tegen krassen en vegen. Wat de stijl betreft, er zijn er talloze om uit te kiezen: filmpersonages, camouflage, mat, effen kleuren, texturen en nog veel meer.

Mobiele hoesjes gemaakt van siliconen en rubber materiaal,zijn zacht, flexibel en ook nog eens betaalbaar. Er zijn ook getextureerde hoesjes die een goede grip bieden, waardoor de telefoon niet uit je handen kan glippen.

Polycarbonaat 

Mobiele hoesjes van polycarbonaat zijn hard en bieden uitstekende bescherming tegen krassen, terwijl TPU-hoesjes zachter en gladder zijn. Een mix van deze twee materialen biedt een betere bescherming dan gewone plastic hoesjes. Deze materialen worden meestal gebruikt voor het ontwerpen van bedrukte hoesjes, waarbij de achterkant van hoesjes is gemaakt van hard TPU, terwijl de zijkanten van glad polycarbonaat zijn.

0