Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Wellness in je achtertuin!

Een gezond en gelukkig leven is essentieel voor ons welzijn. Zeker met kinderen en tieners in huis, kan het af en toe druk en chaotisch zijn. Dan is het fijn om ee plek te hebben waar je je terug kunt trekken en rust kunt vinden. Hier zijn enkele ideeën over hoe je thuis een wellness ruimte kunt creëren die gezondere gewoonten bevordert. 

Intenties zijn een zeer belangrijk onderdeel van elk project of elke activiteit, dus het is altijd een goed idee om ze in gedachten te hebben voordat je begint. Neem even de tijd om na te denken over wat je precies wil bereiken met jouw wellnessruimte en waarom dit belangrijk voor je is. Ga je een jacuzzi kopen of heb je voldoende aan een ruimte voor jezelf met een fijne sfeer? Je kunt verschillende intenties hebben voor verschillende toepassingen van de wellnessruimte. Of je nu gericht bent op het creëren van een ruimte die geschikt is voor je thuis workouts, of voor het strekken wanneer je yoga oefeningen doet, het stellen van een intentie is altijd het begin.

Kijk eens rond

Neem voordat je aan een project begint even de tijd om rond te kijken in je huis. Het kan een geweldige manier zijn om je te laten inspireren door de indeling van de kamer(s) en ervoor te zorgen dat je wellnessruimte er goed in past. Misschien is er een ongebruikte hoek van een kamer of een lege muur die in jouw wellness ruimte zou kunnen worden verwerkt? 

Waar komt de wellness ruimte?

De locatie van de wellnessruimte thuis heeft invloed op de mate waarin je er gebruik van maakt. Zorg ervoor dat de wellnessruimte zich ergens bevindt waar je elke dag gemakkelijk bij kunt, misschien in een hoek van een kamer of in een lege kamer die totaal aan dit project is gewijd. Bedenk ook hoeveel andere activiteiten er rond de wellness ruimte plaatsvinden. Als deze zich midden in de woonkamer bevindt, kun je andere mensen tegenkomen en hun activiteit te veel verstoren. Zorg er echter voor dat het niet zo obscuur is dat je de ruimte niet zult gebruiken. 

Zorg dat er geen afleiding is

Een wellness ruimte draait om het hebben van een ontspannen en aangename tijd, dus zorg ervoor dat je jezelf niet afleidt tijdens die ontspanningstijd. Als je bijvoorbeeld de tv aan hebt staan, kom je in de verleiding om tv te kijken. Dit kan een probleem zijn met de tv aan, maar het is ook een probleem als je je plotseling realiseert dat je geen idee hebt wat je nu moet doen. Dit is vaak de reden waarom we de tv of radio aanzetten. Een goede gewoonte voor het verwijderen van afleiding is om alles voor te bereiden dat nodig is voor de activiteit voordat je begint. Zo kun je je volledig concentreren op het genieten van de wellness activiteit zonder dat je door andere zaken wordt afgeleid.

Creëer een fijne plek

De setting voor de wellness ruimte is erg belangrijk voor het creëren van een goede sfeer. Zet de tv uit, laat alle andere afleidingen achterwege en zet wat ontspannende muziek aan. Zorg ervoor dat je verlichting helder genoeg is om te zien, maar gedimd genoeg om comfortabel te zijn, je wilt niet dat het zo helder is dat het pijn doet aan je ogen of zo zwak dat je niet kunt lezen. Plaats enkele inspirerende foto’s in de kamer, bijvoorbeeld van een plek die je altijd al heeft gefascineerd. De kamer moet een ontspannen sfeer hebben, maar je mag je er niet moe of verveeld door voelen!

0