Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Welke natuurlijke middeltjes kun je gebruiken tegen een droge huid?

Natuurlijke middeltjes tegen een droge huid

Vooral in de wintermaanden hebben veel mensen last van een droge huid. Dit kan erg vervelend zijn, omdat de huid jeukt, gevoelig is en ook kan schilferen. Je kunt dit heel goed oplossen door gebruik te maken van natuurlijke middeltjes. Op deze manier verzacht en hydrateer je de huid. Hieronder vind je een aantal voorbeelden.

1. Kokosolie – Je kunt kokosolie gebruiken, omdat het de huid hydrateert en beschermt. Deze olie bevat namelijk veel vitamine E en (gezonde) vetten. De toepassing is heel gemakkelijk: smeer je huid ermee in, of voeg een paar druppels toe aan het badwater.

2. Yoghurt – Veel mensen gebruiken yoghurt om de droge huid te verzachten. De beste manier om yoghurt te gebruiken, is het aanbrengen als gezichtsmasker. Na een paar minuten was je het eenvoudig weer van je gezicht. Yoghurt bezit eiwitten en melkzuur die een verzachtende werking hebben.

3. Olijfolie – Olijfolie is een heel goed middel tegen een droge en schrale huid. Je kunt een paar druppels olie op je hand doen en vervolgens smeer je het op de droge plekken. Het is ook heel fijn om een paar druppels aan het badwater toe te voegen. Olijfolie is rijk aan vitamine E en antioxidanten, die de huid hydrateren en beschermen tegen schade door vrije radicalen.

natuurlijke middelen tegen droge huid

4. Honing – Honing beschikt over veel antibacteriële eigenschappen en helpt de huid te hydrateren. Je kunt honing rechtstreeks op de huid aanbrengen en een paar minuten laten intrekken. Daarna spoel je de honing van je huid af met warm water.

5. Avocado – Avocado’s bevatten veel gezonde vetten en vitamine E. Deze hydrateren en beschermen de huid tegen schade van buitenaf. Je kunt het beste een halve avocado fijn malen en het mengsel op de huid aanbrengen als een natuurlijk gezichtsmasker.

6. Aloë vera – Je koopt aloë vera als een gel. De aloë vera gel breng je rechtstreeks op je huid aan. Ook bij dit product is het mogelijk om een paar druppels toe te voegen aan je badwater. Aloë vera bevat veel vitamine E en antioxidanten, die de huid hydrateren en beschermen tegen schade.

Houd er wel rekening mee dat sommige van deze natuurlijke middeltjes niet geschikt zijn voor iedereen. Het is verstandig om een dermatoloog te raadplegen mocht je twijfelen of deze middelen geschikt zijn voor jouw huid.

0