Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Welke bloemen zijn het leukst om te geven?

Het geven van een bosje bloemen wordt altijd gewaardeerd. Of je nu een klein of groot boeket besteld, een boeket is altijd welkom. Gelukkig zijn er dan ook genoeg bloemen om uit te kunnen kiezen. Misschien zelfs te veel. En naast dat er veel verschillende soorten bloemen zijn, zijn er ook nog eens superveel manieren om aan de bloemen te komen. Zo kun je een boeket bestellen of een boeketje halen bij de bloemist, maar het leukste is misschien wel om zelf een boeket te drogen. Maar hoe pak je dat aan? Dat vertellen wij je graag in dit blog!

De bloemen

Voordat je kunt beginnen met bloemen drogen heb je uiteraard bloemen nodig. Het is hierbij belangrijk om te weten dat niet alle bloemsoorten geschikt zijn om te drogen. Sommige planten hebben namelijk iets te veel vocht in de stengels en bladeren om goed te kunnen drogen. Kies daarom voor bloemen met houtachtige stelen. De bloemen die het meest geliefd zijn om te drogen zijn rozen, lavendel en hortensia’s. Echter is het net als met ander boeketten een kwestie van smaak. Kijk dus vooral naar wat je zelf mooi vindt. 

Ophangen

Er zijn erg veel verschillende manieren om bloemen te drogen. De meest eenvoudige en milieuvriendelijke manier is door ze te drogen aan de lucht. Hiervoor heb je namelijk alleen een warme, droge en donkere kamer nodig. Daarnaast is het handig om er wat elastiekjes en touw te pakken. Om de bloemen mooi te drogen bind je ze per soort aan elkaar met een elastiekje. Deze bosjes hang je daarna met touw aan het plafond. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte tussen de bosjes zit zodat elk bosje goed kan drogen. Het drogen van een bosje bloemen kan tussen de 1 en 8 weken duren en is per bloemsoort verschillend.

In de oven

Een ander manier om bloemen te drogen is in de oven. Het drogen van bloemen in de oven kan echter wel alleen in een heteluchtoven. Stel de oven in op ongeveer 40 graden. Leg de bloemen op wat kippengaas en leg deze op een ovenplaat. Laat de bloemen een aantal uur in de oven staan en controleer regelmatig of de bloemen al droog zijn. 

0