Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Welk type vloeren zijn momenteel populair?

Wanneer je een huis binnenloopt, is de vloer een van de eerste zaken die je aandacht trekt. Van vloeren met een duidelijke jaren 70 uitstraling, tot PVC vloeren, tot vloeren van hardhout met verschillende accenten, het is duidelijk dat vloertrends komen en gaan, net als vele andere facetten van ons interieur. Of je nu een woningrenovatie gaat doen of gewoon een passie hebt voor interieurontwerp, blijf op de hoogte van de meest populaire vloertrends met onderstaande blog!

Hardhout blijft domineren

Hardhout staat al tientallen jaren aan de top en blijft de vloeren in Nederlandse huishoudens domineren. Hoewel de vraag naar hardhout zelfs na al die jaren enorm stijgt, is het belangrijk om te weten dat er bepaalde elementen zijn die verouderde hardhouten vloeren onderscheiden van moderne tegenhangers.

Om de trends in hardhouten vloeren echt te volgen, moet je je concentreren op kleur en stijl. Veel ontwerpers gaan voor een moderne variant met koele en onverzadigde tinten (donkerbruin, grijs, wit gewassen, lichtbruin). Aan de andere kant zijn ook wat warmere tinten populair, in tinten als honing, koper en blond wint dit type vloer aan populariteit vanwege hun lichte en luchtige uitstraling. Brede planken, maar ook matte en satijnen afwerkingen zijn een paar andere vloertrends voor 2022 die vaak worden gezien bij dit materiaal.

Groeiende vraag naar imitatie hardhout

Omdat hardhout een hoog prijskaartje heeft, zijn hardhout imitaties in de schijnwerpers gekomen. Imitatie hardhout ziet er niet alleen echt uit, het kost veel minder en is gemakkelijker te onderhouden.

Tegel planken en samengestelde vinylplanken zijn de twee opvallende kenmerken van deze trend in woonkamer vloeren. Beide materialen zijn waterdicht, waardoor ze niet alleen geweldig zijn voor de woonkamer, maar ook voor andere gebieden met vocht, zoals de badkamer en keuken. Afhankelijk van hoe je wil dat jouw imitatie hardhout eruitziet, kun je kiezen voor korrelige texturen in reliëf en verweerde stijlen.

Duurzame vloeren

Net als bij auto’s, kleding en voedselproducten, is er in de huidige samenleving een grote drang naar milieuvriendelijke alternatieven. Groene vloeren zijn hot op de markt en een geweldige optie als je om de impact op het milieu geeft.

Houten vloeren gecertificeerd door de Forest Stewardship Council (FSC), niet-giftige kurk, bamboe, linoleum en teruggewonnen hout zijn enkele soorten groene vloeren om over na te denken.

Tapijt blijft gewild

Tapijt is zonder twijfel een winnaar voor de vloertrends van 2022. Het lijkt erop dat tapijt altijd een populaire optie zal zijn in huizen. Het biedt de zachtheid en het verwarmende effect waardoor de ruimte comfortabel en ontspannen aanvoelt in plaats van koud en steriel. De huidige tapijt trends geven de voorkeur aan meer textuur en een bepaald patroon. Deze combinatie van elementen is in meer dan één opzicht voordelig. Ze geven de vloer een meer modieuze aantrekkingskracht, terwijl ze een dimensie toevoegen die de verschijning van onvolkomenheden minimaliseert.

Unieke vormen zijn in

Hoewel je nooit fout kunt gaan met rechthoekige metrotegels, gaan de meest populaire vloer trends in nieuwe huizen in een andere richting. Ontwerpers zijn gek op unieke vormen die interieurs een frisse en interessante look geven. Eigenzinnige geometrieën en organische vormen zijn bijvoorbeeld erg populair. Een professionele tip om in gedachten te houden bij het kiezen van een opvallende tegelvorm, is de voegkleur. Als je wilt dat je ontwerp eruit springt, kies dan een voegkleur met veel contrast.

0