Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Weet jij of je huid een warme of een koude ondertoon heeft?

Heeft jouw huid een koude of een warme ondertoon?

Een laagje make-up aanbrengen of een nieuw kledingstuk aantrekken kan wonderen doen voor je uitstraling. Na jaren ervaring weet je inmiddels ook wel wat werkt en welke kleur bijvoorbeeld echt niet jouw ding is. Maar hoe komt dat eigenlijk? Waarom staan bepaalde kleuren en tinten wel en andere niet? Dat heeft alles te maken met de ondertoon van je huid. Match je die ondertoon met de juiste kleuren zie je er stralend uit. Doe je dat niet? Dan vecht je een verliezend gevecht.

De ondertoon van jouw huid

Een huid heeft een ondertoon en een boventoon. Die boventoon valt gemakkelijk aan te passen door bijvoorbeeld te gaan zonnen, door ziekte of zelfs een fluctuerende bloeddruk. De ondertoon van jouw huid is echter genetisch bepaald en kan dus nooit veranderen. Er zijn twee ondertonen. Er is een koele of koude ondertoon waar het pigment hemaglobine de bovenhand heeft. Dat betekent een roze en blauwachtige huid. Heb je daarentegen een warme ondertoon? Dan neigt jouw huid meer naar een gele en perzikachtige uitstraling door het pigment caroteen. Sommige mensen hebben dan weer de jackpot gewonnen en hebben een neutrale ondertoon. Deze gelukzakken staan met alles!

Hoe weet je welke ondertoon jij hebt?

Gelukkig zijn er verschillende methodes om toch te weten te komen welke ondertoon jouw huid heeft. Het spreekt immers voor zich dat je niet per se meteen op het zicht het antwoord beet hebt. Een eerste methode is om te kijken naar jouw oog- en haarkleur. Ogen en haar aan de donkere kant van het spectrum zoals bruin en zwart, maar ook rood zijn bijna altijd warme ondertoon. Heb je blauwe of grijze ogen en blond haar? Dan heb je waarschijnlijk een koele ondertoon.

Een tweede methode bestaat erin om jouw polsen aan een onderzoek te onderwerpen. Zijn de aders aan de binnenkant van die polsen blauw? Dan heb je een warme ondertoon. Zijn ze eerder groen? Dan heb je een koele ondertoon. Geeft ook dat geen uitsluitsel? Dan kan je altijd nog de foundation test gebruiken. Hierbij smeer je foundation met een gele basis op de ene wang en foundation met een roze basis op de andere wang. Je zult merken dat één van beide kanten er veel natuurlijker uitziet.

Kennis is macht

Weten welke ondertoon jouw huid heeft is weer een stukje kennis waarmee je blunders kunt vermijden. Het is een leuk weetje om nooit meer een fout te maken tegenover jouw eigen huid!

0