Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Wat zijn de voor- en nadelen van een elektrische haard?

Bij een haard denk je al snel aan warmte en gezelligheid! Wat geeft er nou meer sfeer in de winter dan bij de haard een filmpje kijken of een boekje lezen? Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten haarden. In deze blog vertellen we jou meer over elektrische haarden! Wat zijn de voor- en nadelen van deze haard? En waar kun je de haard kopen? Wij beantwoorden deze vragen voor jou!  

De voordelen van een elektrische haard

  • Een elektrische haard is veiliger dan een hout- of gashaard. De reden hiervoor is dat de elektrische haard niet werkt door middel van echt vuur. De haard is erg aantrekkelijk voor gezinnen met kleinere kinderen of huisdieren. 
  • Een elektrische haard kan in veel stijlen ontworpen worden. Hierdoor past het bij vrijwel ieder interieur.  
  • Een elektrische haard zonder warmte-element is goedkoop in gebruik. De haard kost 0,02 tot 0,03 cent per uur. Een elektrische haard met warmte-element is duurder, de kosten stijgen naar 0,22 tot 0,39 cent per uur. 
  • Doordat een elektrische haard werkt met een stopcontact kan de haard in iedere ruimte geplaatst worden. Je kunt de haard dus ook regelmatig op een andere plek plaatsen. 
  • Er komen geen nare geurtjes vrij in de kamer en het geeft geen rookvorming. 
  • De elektrische haard is energiezuinig doordat de meeste haarden zijn voorzien van energiezuinige Ledlampen. Het is een duurzaam alternatief voor hout- of gashaarden. 

De nadelen van een elektrische haard

  • De meeste elektrische haarden bevatten geen warmte-element. Hierdoor is de haard enkel bedoeld voor het creëren van sfeer. Wanneer een elektrische haard wel een warmte-element bevat, zal er nooit zoveel warmte af komen als van een hout- of gashaard.  
  • Wat voor de een als een voordeel wordt ervaren, kan voor de ander als een nadeel worden gezien. Sommige mensen vinden de geur van hout die bij een houtkachel vrijkomt erg sfeervol. Bij een elektrische haard komt deze geur dus niet vrij. 

Een elektrische haard kopen

Heeft de elektrische haard jouw interesse gewekt? Of wil je graag de andere typen haarden bekijken? Neem dan zeker eens een kijkje op Haardenexpert.nl! Er is hier een ruim aanbod aan haarden te koop. Heb je vragen of wil je advies over de haarden? Ook dan staat Haardenexpert.nl voor jou klaar! 

0