Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Wat zijn dé festivals van 2023 waar je deze zomer je agenda voor vrij moet houden?

Nederland staat bij velen bekend als de geboorteplaats van festivals voor elektronische muziek, maar met honderden festivals die elk jaar plaatsvinden, is er zoveel meer dan alleen dansmuziek. Mysteryland was het eerste festival in zijn soort in Nederland, maar velen trekken ook massaal naar festivals als Best Kept Secret en Lowlands om meer te ervaren dan alleen dj’s.

Hoewel we een van de kleinste landen van Europa zijn, hebben we een aantal van de beste festivals, met mensen die van over de hele hier naar toe reizen om hun favoriete artiesten op de meest creatieve manieren te zien. Nederland is de beste plek om klassieke muziekfestivals op een geheel nieuwe en genre-overstijgende manier te ervaren. In deze blog kijken we welke festivals je absoluut niet mag missen in 2023!

Dé festivals van 2023:

Mysteryland (25-27 augustus)

Dit festival, opgericht in 1993, was het eerste in zijn soort dat uitsluitend dans en elektronische muziek aanbood. Sinds zijn debuut is het door het hele land verhuisd, maar nu wordt het traditioneel eind augustus gehouden in Haarlemmermeer, waar het sinds 2003 is. Sinds de start heeft het festival de grootste dj’s ter wereld het podium zien betreden en is een eendaags evenement uitgegroeid tot een driedaags festival met camping, maar ook uitgebreid naar edities in de VS en Chili.

Line up: Claptone, James Hype, Lady Bee, Malaa, Meduza, Morten, Nicky Elisabeth, SANDER GROET, Timmy Trumpet en vele anderen

www.mysteryland.nl

Best Kept Secret (9-11 juni)

Sinds 2013 heeft Best Kept Secret in Hilvarenbeek bij Tilburg een benijdenswaardige reputatie opgebouwd als het gaat om het samenstellen van geweldige line-ups van de beste alternatieve artiesten. Het festival vindt plaats in Safaripark Beekse Bergen en beschikt over een prachtig meer, stranden en groene velden. Het festival wordt zeer gerespecteerd door zelfs de meest veeleisende muziekfans en trekt elk van de drie dagen veel mensen.

Line up: Oscar And The Wolf, Alex G, Big Joanie, Black Country, New Road, Clt Drp, The Cool Greenhouse, Dope Lemon, Gaye Su Akyol, Goldband, Haai, Hammok, Ineffekt, Interpol, Kevin Morby, Lankum en vele anderen

www.bestkeptsecret.nl

Soenda (20 mei)

Voor wie buiten de reguliere muziek op zoek is naar iets nieuws en opwindends: dit festival is voor jou! Verankerd in techno, biedt Soenda dj’s de kans om te experimenteren en nieuwe geluiden te creëren die de grenzen verleggen. Met vijf buiten- en tentpodia slagen ze erin om dat klassieke openluchtfestivalgevoel te creëren terwijl ze het publiek de ervaring geven van avontuur door nieuwe sonische wegen in te slaan.

Line up: David Vunk b2b Stranger, Dr. Rubinstein, Fjaak DJ Set, Len Faki, Dax J

www.soenda.nl

Dekmantel (2-6 augustus)

Dekmantel, gehost in het enorme Amsterdamse Bos, is een favoriet van veel dj’s en fans vanwege de geavanceerde opstelling, creatieve en invloedrijke line-ups en toewijding aan innovatie. Het festival bevat een verzameling van verschillende geluiden verspreid over zes podia, waardoor artiesten worden aangemoedigd om te experimenteren en genremuren te doorbreken en hun muziek weg te nemen van de mainstream. Om deze reden is het een van de meest gerespecteerde etablissementen in het land en in heel Europa geworden.

Line up: Nelly, Nena, Shygirl, BSS, Gary Numan, Young Marco, Cymande, Sevdaliza, Hudson Mohawke, William Basinski, DjRUM, Front 242 en vele anderen.

www.dekmantelfestival.com

Lowlands (18-20 augustus)

Als een van de meest gevestigde, erkende en gerespecteerde festivals in Europa weet Lowlands elk jaar een uitstekende line-up samen te stellen. De schilderachtige locatie aan het Veluwemeer is omgetoverd tot een ministad met 60.000 inwoners, met tientallen restaurants, eet- en drinkkraampjes, een markt waar dingen als kleding en muziek worden verkocht, een kapperszaak, sportfaciliteiten, massagesalons en meer om te ontdekken. Lowlands ontvangt jaarlijks 250 artiesten verspreid over 12 podia om ongelooflijke optredens te geven.

Line up: Billie Eilish, Florence and the Machine, Heilung, King Gizzard and the lizard wizard, Loyle Carner en vele anderen

www.lowlands.nl

festivals 2023

DGTL Amsterdam (7-9 april)

DGTL is een wereldwijd merk met feesten over de hele wereld, maar de Amsterdamse editie is zonder twijfel het vlaggenschipevenement en biedt een platform aan invloedrijke legendes en nieuwkomers. De iconische NDSM Docklands worden tijdens het paasweekend omgevormd tot een hub voor de reuzen van de elektronische wereld. Het festival heeft ook een grote focus op duurzaamheid, waarbij gebruik wordt gemaakt van de beste technologieën die beschikbaar zijn om de impact op het milieu te verminderen.

Line up: Tsepo, Agar Agar, Carista, Folamour, Honey Dijon en vele anderen

www.dgtl.nl

Amsterdam Dance Event (18-22 oktober)

Ondanks dat dit geen zomer festival is, wilden we deze toch even vermelden. Amsterdam Dance Event (afgekort ADE) is een van de jaarlijkse hoogtepunten van Amsterdam. Vijf dagen per jaar verandert de hoofdstad in een broeinest van elektronische muziek, met concerten, feesten, workshops en branche-evenementen in de hele stad. De line-up is bezaaid met een schijnbaar eindeloze lijst van je favoriete DJ’s, van hitlijsten uit het nieuwe tijdperk tot old school legendes en underground iconen. ADE trekt elk jaar duizenden naar de historische stad en is een favoriet voor gelijkgestemde ravers en figuren uit de industrie uit heel Europa.

www.ADE.nl

0