Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Wat zijn de eigenschappen van goede muurverf?

Sommige mensen schilderen voor hun plezier en halen daar voldoening uit. Voor de meesten van ons is schilderen echter iets wat gedaan moet worden. Met huis schilderen kun je het uitzicht van een gebouw veranderen door middel van kleur: een eenvoudig likje verf in een nieuwe moderne kleur kan wonderen doen voor het uiterlijk van een gebouw.

Met verf kun je meer doorgewinterde verouderde gebouwen moderniseren, de kleur van zwak verlichte kamers verbeteren of grotere kamers aantrekkelijker maken met een warme kleur. Bepaalde kleuren zorgen ervoor dat je je kalm en vrij voelt, terwijl andere een gevoel van vreugde en positiviteit geven. Het schilderen zelf geeft niet iedereen die positiviteit en de meesten van ons willen het zo min mogelijk doen. Dan is het dus belangrijk dat je goede verf koopt, zoals Sikkens verf, en weet waar goede verf aan moet voldoen. In deze blog helpen we je daarmee!

De belangrijkste reden waarom we gebouwen aan de buitenkant schilderen, is om het gebouw te beveiligen. Een laag of twee met verf beschermt de buiten- en binnenkant van een gebouw tegen zaken als waterintrede, wind, UV-stralen, vlekken, etc.

Het onderscheid tussen verf van hoge kwaliteit en verf van lage kwaliteit is de som van elk van de componenten die erin gaan. Ter illustratie: een verf van hoge kwaliteit heeft een betere mix van kleur en dekking dan een verf van mindere kwaliteit. Deze geeft verf zijn UV-bestendigheid en sterkte, waardoor de verf langer meegaat en langzamer vervaagt.

We proberen allemaal wat geld te besparen, maar als het gaat om verf voor je huis (zowel binnen als buiten), moet je dan voor de goedkoopste keuze gaan? Kwalitatief hoogwaardige verf zal vaak duurder zijn, maar het is het meer dan waard. De overweging om voor de goedkopere variant te gaan is echter niet de beste zet bij het kopen van verf voor je huis, ongeacht de omvang. Hieronder hebben we kwaliteiten van goede verf voor je opgesomd.

Behoud de kleur na het drogen

Nadat het op externe oppervlakken is gebruikt, wordt verf aan de atmosfeer blootgesteld. De verf kan worden beïnvloed door regen of verschillende soorten straling van de zon, wat verschrikkelijke gevolgen kan hebben voor de ‘kleur’. Goede verf moet zijn kleur behouden onder al deze omstandigheden of in elke andere omstandigheid .

Bescherming tegen bepaalde effecten

Een van de belangrijkste redenen voor het aanbrengen van verf is om de oppervlakken te beschermen tegen chemische en natuurlijke invloeden. Verhoog de kwaliteit van de oppervlakken met verven die jouw huis en spullen kunnen beschermen tegen invloeden van buitenaf zoals regen, zon enz. en tegen chemicaliën zoals reinigingsmiddel, enz.

Mag niet barsten

Het oppervlak van de verf mag er na het drogen niet gebroken uitzien. Het moet veelzijdig zijn. dat wil zeggen dat het bestand moet zijn tegen veranderingen in de temperatuur. De temperatuur kan behoorlijk verschillen overdag en ’s nachts of tussen de verschillende seizoenen onderling. Bij een dergelijke uitzetting of krimp mag de verf niet breken of splijten. Het moet goed genoeg zijn om uitzetting door samentrekking/uitzetting te weerstaan.

Dekkend vermogen

Verven moeten de ondergrond gelijkmatig en homogeen bedekken waarop het wordt aangebracht en de afwerking moet glad en uniform zijn.

Gemakkelijk schoon te maken

Wanneer het nodig is om de verf te reinigen, moet deze gemakkelijk schoon te maken zijn, dat wil zeggen dat een goede verf niet chemisch mag reageren met de materialen, maar alleen het oppervlak moet bedekken.

Milieuvriendelijk

Verf moet op waterbasis zijn en mag geen weekmakers of biociden als oplosmiddel bevatten.

0