Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Wat mag er niet ontbreken als je een bbq in de tuin organiseert?

De zomer is natuurlijk de beste tijd van het jaar voor het organiseren van een BBQ, maar ook de nazomer en herfst kunnen hiervoor gebruikt worden. Barbecueën is nog leuker als je vrienden uitnodigt in de achtertuin. Hier zijn enkele beproefde BBQ-feest tips om zonder stress indruk te maken op jouw gasten.

Bereid het eten voor voordat je gasten arriveren

Deze eerste tip maakt een wereld van verschil in het plezier van de bbq voor iedereen, dus ook voor jou. Zorg ervoor dat al het vlees klaar is om op de grill te gaan wanneer de gasten arriveren. Verzamel, kook en presenteer ook alle bij gerechten van tevoren. Je wilt niet dat gasten arriveren terwijl je nog steeds hamburgers aan het maken bent en sla en tomaten aan het snijden bent.

Zorg voor voldoende briketten of houtskool

Controleer dubbel of je genoeg houtskool voor je bbq hebt om het avondeten te bereiden en bedenk dat je de bbq waarschijnlijk een paar keer zal moeten bijvullen als er veel gasten komen! Op die manier hoef je niet naar het tankstation terwijl je half gekookte hamburgers op een koude grill liggen te wachten tot je terugkomt met houtskool of briketten. 

Vraag gasten om bij gerechten mee te nemen

Deze tip is vooral handig als het gaat om grote barbecuefeesten in de achtertuin. Vraag je gasten om bij gerechten mee te nemen. Waarschijnlijk word je dan getrakteerd op een scala aan heerlijke gerechten die je misschien nog niet kent. Mensen houden ervan om te pronken met hun gemaakte gerechten. Vraag daarom de gasten een ​​bijgerecht mee te nemen om te delen op je barbecuefeestje in de achtertuin.

Hang decoratieve buitenverlichting op

Tijdens je tuinfeestje wordt het buiten donker. Wees klaar met tiki-fakkels of andere decoratieve achtertuin verlichting. Of wat dacht je van lichtslingers op zonne-energie voor buiten! Ze hebben een automatische timer, dus ze gaan aan als de zon ondergaat. Op die manier hoef je niet op te letten om de lichten aan te doen. 

Serveer snacks niet in de buurt van de bbq

Zet een snacktafel op in de eetkamer of op een picknicktafel ver van bbq of grill. Op die manier voorkom je dat mensen alleen maar rond de bbq staan en e rest van de tuin laten voor wat het is. Je wil juist dat je gasten gebruik maken van de hele tuin, dus richt die tuin daar ook zo op in!

Moedig gasten aan om zichzelf te bedienen

Als onderdeel van de pre-party voorbereiding, zorg je ervoor dat je een koeler op voorraad hebt met ijs, mineraalwater, sappen en andere kindvriendelijke drankjes. Zet nog een bak gevuld met bier, wijn en andere drankjes klaar voor volwassenen. Gebruik stalen kuipen in plaats van de verweerde emmers om het drink station op te fleuren. Biedt gasten hun eerste drankje aan en moedig hen aan om daarna zichzelf te helpen. Op die manier kun je nieuwe gasten begroeten als ze binnenkomen en eventuele last-minute kook verplichtingen afmaken.

Zet tuin spellen op voor alle leeftijden.

In de zomer zijn kinderen rusteloos om naar buiten te gaan en te spelen. Breng jouw buiten feest naar een hoger niveau met spellen waar zowel kinderen als volwassenen van zullen genieten. Regel buitenspellen voordat het feest begint. Op deze manier kunnen de kinderen meteen gaan spelen en kunnen de volwassenen beginnen met socializen.

0