Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Wat kunnen edelstenen en Amethist voor je betekenen?

Steeds vaker worden edelstenen gebruikt om een positieve energie over te dragen op mensen. Vroeger werden er ook al erg veel stenen gebruikt om deze energie over te brengen. Tegenwoordig lijken deze stenen met mineralen weer helemaal in. Dit heeft te maken met de goede werking en de positieve effecten die de mensen hiervan krijgen. Edelstenen komen namelijk uit een jarenlang proces uit de aarde. Hierdoor zit er in een kleine steen al enorm veel energie. Deze energie komt uit de samensmelting van mineralen. 

Wat zijn edelstenen precies?

Een edelsteen is een samensmelting van een of meerdere mineralen. Deze worden door de aarde in vele jaren tegen elkaar aangedrukt waardoor ze uiteindelijk samensmelten. Doordat het een zeer lang proces is, komt er veel energie bij kijken. De edelstenen dragen daardoor een grote hoeveelheid energie bij zich die positief kunnen zijn voor de mens. Edelstenen zijn er in talloze vormen en maten te verkrijgen. Iedere edelsteen heeft een andere werking die je kunt gebruiken. Zo kies je bijvoorbeeld voor edelsteen die je helpt bij een betere nachtrust, terwijl een andere edelsteen juist je stress kan verlagen.

Wat is Amethist eigenlijk?

De amethist is lid van de kwartsfamilie. Het is een paarse kristal met een zeer mooi uiterlijk. Veel mensen denken dat de amethist een edelsteen is, maar dit is niet juist. De echte kenners noemen de amethist een kwarts of mineraal. De kwarts is te vergelijken met een Roze Kwarts, of bergkristal. De amethist heeft een paarse of lila kleur en glimt erg mooi. Volgens veel mensen kan de amethist een positieve werking hebben op de mentale en spirituele werking van de mens. De aanwezigheid van een amethist kan bijvoorbeeld helpen bij het objectief denken en zorgt voor een kalmerende werking voor drukke gedachten.

Hoe werkt een edelsteen?

De werking van een edelsteen is erg gemakkelijk. De energie wordt namelijk uit de steen overgegeven aan de omgeving. Wanneer je een edelsteen dicht bij je houdt, krijg je dus de energie overgegeven. Er zijn verschillende edelstenen die je kunt gebruiken, maar iedere edelsteen heeft zijn eigen krachten. Zo kun je bijvoorbeeld een edelsteen bij je dragen die je gelukkiger maakt of stress verlaagt. Je kunt er zelfs voor kiezen om deze edelstenen te laten verwerken in sieraden. Op deze manier weet je zeker dat je de edelsteen altijd bij je draagt en niet kunt verliezen.

Verschillende werkingen van mineralen in stenen

Iedere mineraal heeft een andere werking. Het is afhankelijk van welke mineralen er in de edelsteen zitten welke werking je krijgt. Je kiest daarom een edelsteen niet om zijn uiterlijk, maar juist om de werking. Heb jij veel problemen om in de nacht in slaap te vallen? Dan is het erg slim om een edelsteen te kiezen die je helpt om een betere nachtrust te krijgen. Daarnaast kun je ook een mineraal kiezen die je bijvoorbeeld helpt bij het verlagen van stress of je negatieve gedachten verminderd. Zo kun je daadwerkelijk een gelukkiger persoon worden, en dat door enkel een steen of mineraal bij je te dragen.

Waarom een paarse amethist meedragen?

De amethist steen heeft verschillende werkingen. Allereerst kan het volgens veel tradities helpen bij het scheppen van helderheid voor je gedachten. Hiermee kun je bijvoorbeeld een verslaving overwinnen. Daarnaast helpt de steen ook nog bij andere aspecten. Heb je bijvoorbeeld vaak last van hoofdpijn, migraine of onrustige gevoelens? Door het gebruik van een amethist worden deze dingen drastisch verminderd. Daarnaast helpt het ook nog eens bij slaapproblemen. De werking helpt je dus echt in het leven!

0