Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Wat kun je doen om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en roddels?

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en roddels kan tegenwoordig op enorm veel manieren. Zo zijn er veel websites, apps, etc. om dit te volgen. Dit kan het juist ook weer onoverzichtelijk maken en dan is er ook nog het gevaar van nepnieuws. Dit laatste wordt een steeds groter risico, terwijl op de hoogte zijn van wat er gebeurt in de wereld zorgt voor een ​​open en kritische geest. Het helpt ons nuttige kennis op te doen, te reflecteren, weer te geven en aan het werk te zetten door in contact te komen met de verhalen van opmerkelijke mensen en evenementen in binnen- en buitenland. Dit kunnen de meest uiteenlopende nieuwsfeiten zijn, van de situatie in Oekraïne tot de laatste roddels. In deze blog kijken we wat je kunt doen om op de hoogte te blijven, door het lezen van de juiste sites zoals poen.nl, maar ook door andere stappen te zetten. Lees je mee?

Nieuws apps

De meeste mensen lezen het nieuws nu op hun mobiele apparaat. Enkele geweldige nieuwssites zijn: CNN, BBC, NPR, The Wall Street Journal, Nu.nl, Poen.nl, enz. Alle apps zijn gratis en kunnen worden gedownload op iPhone en Android. 

Het beluisteren van podcasts verschaft je ook veel informatie

Podcasts zijn geweldig als je liever naar het nieuws luistert dan leest. Er zijn veel podcast-applicaties beschikbaar; zoek gewoon degene op die bij jouw interesses passen. Sites zoals Spotify en Apple Music bieden gebruikers de mogelijkheid om een ​​reeks podcasts te verkennen en er uiteindelijk een te vinden die aan je behoeften voldoet. Maar ook Nederlandse podcast producenten zoals Doorklink kunnen je een andere blik op de wereld geven. 

Een nieuws aggregator downloaden

Een nieuws aggregator is een toepassing die nieuws en andere inhoud verzamelt om deze snel en gemakkelijk te kunnen bekijken. Met een eenvoudige Google-zoekopdracht kun je tal van nieuws aggregators ontdekken die aan jouw behoeften kunnen voldoen. Dit geeft je de mogelijkheid om bepaald wereldnieuws direct te lezen, maar ook entertainment nieuws. Enkele voorbeelden: 

  • Flipboard: het neemt inhoud van nieuwsbronnen en sociale media, presenteert het als een gepersonaliseerd digitaal tijdschrift en laat gebruikers er doorheen “bladeren”.
  • Feedly: hiermee kun je je abonneren op inhouds feeds van websites die een breed scala aan onderwerpen behandelen, van sport tot politiek tot entertainment.
  • Pocket: het biedt je de kans om een ​​archief van onmisbare links op te bouwen. Aanbevelingen zijn deels gebaseerd op eerdere artikelen die je hebt opgeslagen, dus de kans is groot dat je iets vindt dat aansluit bij je interesses.

Social media

Door je social media op de juiste manier in te zetten, kun je meer waar voor je geld krijgen. Door accounts zoals CNN, Poen.nl en Nu.nl te volgen, wordt jouw feed bijgewerkt om je relevante nieuwsartikelen te geven. Sociale media stellen ons in staat om te horen over actuele gebeurtenissen terwijl het gebeurt. De actualiteit heeft invloed op jou, of je het nu weet of niet. Omdat de wereld via de media toegankelijk lijkt, fungeert het nieuws als gespreks aanzet, waarbij mensen hun inbreng en mening kunnen geven over een gebeurtenis die hen niet is overkomen. 

Door anderen bloot te stellen aan verschillende artikelen, kunnen mensen worden geïnformeerd over de belangrijke kwesties die zich in de wereld voordoen en waarvan ze zich misschien niet bewust zijn. Het lezen van het nieuws stelt ons in staat om perspectief te krijgen op de wereld waarin we leven.

0