Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Wat is hallux valgus en welke schoenen kun je hier het beste bij dragen?

De term hallux valgus is vrij algemeen bekend, en voor wie ermee te kampen heeft, is de impact op het leven van elke dag niet te onderschatten. Pijn, moeite met lopen en een heuse zoektocht naar de juiste Hallux Valgus schoenen voor dames die comfortabel aanvoelen, het hoort er helaas allemaal bij. Je leest hieronder wat het precies is en hoe jij, als je hiermee af te rekenen hebt, toch mooie en comfortabele schoenen vindt die het je net iets makkelijker maken.

Wat is hallux valgus?

De Latijnse naam hallux valgus betekent eigenlijk dat de grote teen een afwijkende stand vertoont. Door een vergroeiing staat de teen naar de naastliggende teen gericht, wat zich uit in een knobbel aan de zijkant van de voet. Pijn, gevoeligheid, roodheid en irritatie zijn de meest voorkomende symptomen. Erfelijkheid speelt een rol in het ontwikkelen van hallux valgus en daar kun je uiteraard weinig tegen doen. Echter is ook het dragen van slechte schoenen een veelvoorkomende oorzaak en dat heb je natuurlijk wel zelf in de hand.

Wat is de impact van hallux valgus op het dagelijkse leven?

Door de constante pijn en irritatie kunnen we wel met zekerheid stellen dat hallux valgus een grote invloed heeft op het algemeen welzijn. Als iedere stap die je zet je hindert, is het meer dan de hoogste tijd om actie te ondernemen.

Welke schoenen zijn het meest geschikt?

Hallux valgus schoenen voor dames zijn niet zo heel makkelijk te vinden, denk je? Het ligt er maar net aan dat je weet waar je bij het kiezen op moet letten. In de eerste plaats is het van belang dat er voldoende ruimte is rond de grote teen zodat knelling maximaal vermeden wordt. Die knelling zal namelijk voor nog meer pijn zorgen. Een flexibel zool zal er vervolgens voor zorgen dat het afrollen van de voet vlotter en makkelijker verloopt waardoor er aanzienlijk minder druk ervaren wordt. Als laatste punt willen we nog meegeven dat een schoen die een goede ondersteuning biedt een juiste positionering van de voet zal opleveren. Schoenen die niet perfect aangepast zijn aan de voet zullen alleen maar meer klachten opleveren en dat kun je best missen. Lukt het je niet de juiste schoen te vinden voor jouw voet? Aarzel niet en vraag raad aan een expert. Niemand hoeft dag in dag uit met pijn rond te lopen.

0