Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Wat is er gebeurd met Orlando Bloom?

De Britse acteur Orlando Bloom is bekend van filmseries als de Lord of The Rings en Pirates of the Caribbean. In het begin van deze eeuw was hij regelmatig te zien in de bioscoop met grote rollen in grote films. Maar de laatste tijd hoor je wat minder van hem. Dus wat is er gebeurd met Orlando Bloom en wat doet hij nu?

De carrière van Orlando Bloom

Hoewel Orlando Bloom al in 1997 in zijn eerste film speelde, werd hij onder het grote publiek pas echt bekend in 2001, toen hij de rol van de elf Legolas speelde in de eerste Lord of The Rings film, The Fellowship of the Ring. Ook in de volgende twee delen van de Lord of the Rings trilogie nam hij deze rol voor zijn rekening en zelfs ook in de Hobbit films was hij te zien als Legolas. In 2003 volgde een andere rol in een grote film. Toen speelde Orlando naast Johnny Depp en Keira Knightley de rol van Will Turner in de Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl. Na het succes van deze film volgden nog twee Pirates films waarin hij de zelfde rol voor zijn rekening nam. Daarnaast speelde hij in 2004 de rol van Paris in de film Troy. Voor zijn carrière en zijn bijdrage in de filmindustrie kreeg hij in 2014 een ster op de beroemde Walk of Fame. Na de grote rollen in deze bekende bioscoopfilms werd het echter wat stiller rondom Orlando Bloom. Maar wij weten waar hij zich nu mee bezig houdt.

Wat doet Orlando Bloom nu?

Orlando Bloom komt de laatste jaren vooral in het nieuws door zijn relatie met de zangeres Katy Perry. Hun relatie begon in 2016 en nadat ze in 2017 uit elkaar gingen, kwamen ze in 2018 weer bij elkaar. In augustus 2020 kregen ze hun eerste kind samen. Maar ook zijn carrière staat niet stil. Zo was hij in 2020 te zien in de film Outpost als Captain Benjamin Keating. Bovendien komen er nog nieuwe films van hem aan, waaronder die van Cash in de actiethriller Red Right Hand. Naast zijn werk als acteur en het gezinsleven is Orlando Bloom ook actief als ambassadeur voor UNICEF. Daarbij richt hij zich vooral op scholing voor kinderen in gebieden waar dit niet vanzelfsprekend is, bijvoorbeeld in de Oekraïne tijdens de oorlog en in arme gebieden van Nepal.

0