Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Wat is er gebeurd met Meg Ryan?

Tussen alle opvallende outfits op het Met Gala maakte ook Meg Ryan op 6 mei 2024 haar wel opgemerkte entree. De laatste keer dat de 90ies romcom queen present tekende op de rode loper van ‘fashion’s biggest night out’, dateerde alweer van 2001.

De 62-jarige Amerikaanse straalde in een zwarte pailletten jurk van Michael Kors, afgewerkt met een doorschijnend bovenstukje en fonkelende bloemen versieringen.

De Meg Ryan-renaissance lijkt daarmee compleet. December 2023 sierde de blondine de cover van ‘Glamour’. TikTokkers die nog niet geboren waren toen iedereen mee kweelde met ‘Iris’ van de Goo Goo Dolls kopiëren vandaag Megs nonchalante 90ies look.

Maar waar heeft de ooit zo populaire actrice dan al die tijd gezeten? En hoe veroverde ze destijds ook alweer het hart van elke verstokte romcom liefhebber?

Meg Ryan 2024
Meg Ryan 2024

Waar werd Meg Ryan bekend door?

Meg Ryan rolde destijds toevallig in het filmwereldje. Als twintigjarige journalistiek studente scoorde ze een eerste filmrolletje in het drama ‘Rich and Famous’ (1981).

Ook de soapopera ‘As the World Turns’ (1982) was aanvankelijk een mooi extraatje om haar studies aan de New York University te bekostigen. Nog in het laatste semester ruilde Meg de universiteitsbanken in voor een onzeker acteer bestaan.

Fake orgasme

De nieuwbakken actrice promoveerde dankzij haar doordringende blauwe ogen en sprankelende scherm persoonlijkheid al snel van tv-spotjes naar langspeelfilms als ‘Top Gun’ (1986) en ‘Promised Land’ (1987).

Dé grote doorbraak kwam er met ‘When Harry Met Sally…’ (1989). De scène waarin Ryan een orgasme faket in een wegrestaurant is filmgeschiedenis. Leuk weetje: de oudere vrouw die de legendarische oneliner ‘I’ll have what she’s having’ stamelt, was de moeder van regisseur Rob Reiner.

De heerlijke romantische komedie met Billy Crystal leverde Meg Ryan haar eerste Golden Globe-nominatie op. Daarna tekende de actrice voor enkele van de succesvolste zwijmelfilms van de jaren 90.

‘Joe Versus the Volcano’ (1990) brak geen grote potten. Maar toen de blondine nogmaals het witte doek deelde met Tom Hanks in ‘Sleepless in Seattle’ (1993) en ‘You’ve Got Mail’ (1998), rinkelden de kassa’s.

Van 15 miljoen dollar per film …

Erudiete filmcritici huiverden van ‘City of Angels’ (1998), maar de zeemzoete remake van Wim Wenders’ ‘Der Himmel über Berlin’ (1987) leverde miljoenen op aan de box-office.

Eind jaren 90 behoorde Meg Ryan samen met Julia Roberts en Sandra Bullock tot de best betaalde actrices ter wereld. Voor haar titelrol in ‘Kate & Leopold’ (2001) ving de romcomster 15 miljoen dollar. Haar tegenspeler Hugh Jackman moest het met een beduidend schameler loontje doen.

… naar plotse neergang

Meg Ryan had voorheen met films als ‘The Doors’ (1991) en ‘When a Man Loves a Woman’ (1994) bewezen dat ze ook buiten het romantische komedie genre prima overeind bleef. Maar na de erotische thriller ‘In the Cut’ (2003) bleven de grote successen uit.

Verwaarloosbare rolletjes volgden elkaar op. In 2015 maakte de actrice haar regiedebuut met ‘Ithaca’ (2015). En toen verdween Meg van de horizon. Haar IMDb-pagina ving stof en ” Wat doet Meg Ryan nu? ” werd een populaire zoekopdracht op Google.

Romantiek op én naast de filmset

In 1987 ontmoette Meg Ryan de zeven jaar oudere Dennis Quaid op de filmset van de scifi-komedie ‘Innerspace’. Vier jaar later volgde het huwelijk op Valentijnsdag 1991.

Het Hollywoodkoppel bezegelde hun liefde op 24 april 1992 met een zoontje. Met rollen in ‘The Hunger Games’, ‘Oppenheimer’ en de Amazon Prime-serie ‘The Boys’ moet de nu 32-jarige Jack Quaid beslist niet klagen over acteerwerk.

De zoon van Meg Ryan en Dennis Quaid; Jac Quaid

Het film sprookje van Meg Ryan en Dennis Quaid kende geen happy end. In juli 2001 gingen het Tinseltown-paar uit elkaar.

Affaire met Russel Crowe

Een jaar voor de scheiding zorgden de tabloid foto’s van Meg Ryan en Russell Crowe voor een groot schandaal. De getrouwde Ryan en de ‘Gladiator’-ster hadden het namelijk iets te gezellig samen tijdens de opnames van ‘Proof of Life’ (2000).

Dat de ideale én gelukkig getrouwde ‘girl next door’ aanpapte met haar tegenspeler? Zoiets was toen nog ongezien.

Megs affaire met Crowe bleek geen lang leven beschoren. Ondertussen had de actrice haar handen vol met Daisy True Ryan, haar 14 maanden oude dochtertje dat ze in januari 2006 adopteerde.

Wat is er gebeurd met Meg Ryan?

Tussen 2010 en 2019 beleefde de actrice een knipperlichtrelatie met John Mellencamp. De rockmuzikant pende zelfs de soundtrack van Ryans regiedebuut ‘Ithaca’ (2015).

Na die film werd het akelig stil. Als de ooit zo succesvolle Hollywoodster nog eens in de pers kwam, was het met vileine artikels over haar vermeende cosmetische ingrepen.

Acteert Meg Ryan nog?

De actrice liet het niet aan haar hart komen. Met een netwaarde van 85 miljoen dollar kon ‘America’s Sweetheart’ sowieso zorgeloos op pensioen. En toen was daar plots dan toch nog die onverwachte terugkeer naar het witte doek.

In november 2023 verscheen voor het eerst in acht jaar een nieuwe Meg Ryan-film in de zalen. Daarin zit haar personage vast met haar ex (gespeeld door David Duchovny) op een ingesneeuwde luchthaven.

De inmiddels 62-jarige blondine regisseerde én schreef mee aan ‘What Happens Later’. Het genre? Een romcom, natuurlijk!

0