Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Wat is er gebeurd met Lenny Kravitz?

In de jaren 90 was Lenny Kravitz elk uur wel ergens op de radio te horen, en anders zag je hem wel op MTV voorbij komen… toen die zender nog muziek uitzond. Net zoals bijvoorbeeld bij Lauryn Hill horen we veel minder van over Lenny Kravitz, terwijl hij nog steeds dezelfde creatieve, knappe man is waar iedereen verliefd op werd. Je vraagt je misschien af; wat is er gebeurd met Lenny Kravitz? Ontdek wat Kravitz nu uitgespookt, waarom hij zoveel tijd doorbrengt in een Airstream-trailer op de Bahama’s en leer alles over zijn samengesteld gezin met ex-vrouw Lisa Bonet.

Wat doet Lenny Kravitz nu? 

Lenny Kravitz runt een ontwerpbureau

In 2003 lanceerde hij Kravitz Design Inc. in New York City. Tegenwoordig heeft het bedrijf enorm veel bereikt op het gebied van ontwerp, waaronder het ontwerpen en inrichten van privé woningen, appartementen, hotels en televisie shows. “Ik ben opgegroeid met mensen als Miles Davis, acteurs en New Yorkse theatermensen die geweldige interieurs en geweldige huizen hadden”, vertelde de rocker aan Forbes. “Het waren artiesten die wisten hoe ze een sfeer moesten creëren die echt interessant is. De vroege jaren 70 was een zeer expressieve tijd in design, mode, muziek, kunst… eigenlijk in alles. Een tijd waar ik me graag door laat inspireren.’

Lenny Kravitz en Nicole Kidman

Terwijl er constant geruchten circuleren over de vrouwen waar Kravitz mee naar bed gaat, wisten maar weinigen dat hij in de vroege jaren 2000 bijna met Nicole Kidman was getrouwd. Kidman legde uit hoe ze haar Big Little Lies-collega Zoe Kravtiz al kende en zo Lenny ontmoette. In 2007 zinspeelde ze dat ze een periode verloofd was, maar niet met wie. “Ik was er niet klaar voor. We waren er nog niet klaar voor… Ik wilde geen relatie. Ik wilde gewoon dat mijn kinderen mij zouden hebben, en ik voelde me niet op mijn gemak om dat met iemand te delen.” Uiteindelijk trouwde ze in 2006 met Keith Urban. Kravitz sprak nooit in het openbaar over zijn romance met Kidman.

Lenny Kravitz is nog steeds super close met ex-vrouw Lisa Bonet

Kravitz is erin geslaagd om het onmogelijke te doen in Hollywood: hij is bevriend gebleven met zijn ex-vrouw Lisa Bonet. Kravtiz gaat zelfs regelmatig met Bonet en haar nieuwe echtgenoot, Jason Momoa, mee op familie-uitjes. Kravitz en Bonet trouwden in 1987, verwelkomden dochter Zoe in 1988 en scheidden uiteindelijk in 1993. In een aflevering van Oprah’s Masterclass uit 2013 deelde Kravitz levenservaringen uit en verdiepte zich in hun relatie. “We waren erg jong en, uh, het was geweldig”

Tegenwoordig zijn ze een gelukkig samengesteld gezin. Dochter Zoe herhaalde datzelfde gevoel: “Ze hebben zoveel liefde voor elkaar…”, zei ze. “Mijn vader en mijn stiefvader kunnen het heel goed met elkaar vinden. Mijn vader houdt van me en is close met mijn broer en zus. Het is echt mooi. Iedereen kan samen in dezelfde kamer zijn en liefde voor elkaar hebben.”

Lenny Kravitz en goede doelen

Door de jaren heen heeft Kravtiz niet alleen zijn deuntjes uitgeleend aan goede doelen, maar ook zijn stem. Hij was beroemd als een van de belangrijkste sterren die geld inzamelde en bewustzijn creëerden voor het eiland Haïti, dat in 2010 werd getroffen door een verwoestende aardbeving.

Nieuwe album van Lenny Kravitz?

Het laatste album van Kravitz, Strut, kwam uit in 2014 en meteen daarna ging hij op tournee met Guns N’ Roses. Daardoor werd hij herenigd werd met oude vrienden. “Ik ging naar de middelbare school met Slash”, vertelde Kravitz. “Ik ken Axl, Slash en Duff vanaf het begin. We kwamen allemaal samen en we werkten samen. Ik schreef ‘Always on the Run’ met Slash en hij speelde op ‘Fields of Joy’, en op mijn Mama Said album.” Kravitz is nooit gestopt met muziek maken, ook al dateert zijn laatste plaat uit 2014. Of er binnenkort iets nieuws verschijnt, met of zonder Slash, is nog onduidelijk.

0