Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Wat is er gebeurd met Jennifer Aniston?

Bijna iedereen kent Jennifer Aniston wel als Rachel Green uit de sitcom ‘Friends’. Ze was één van de best betaalde actrices aller tijden en kreeg tot wel een miljoen per aflevering betaald. Ze heeft op een hoop onderscheidingen ontvangen en kreeg internationale bekendheid. Wat is er verder gebeurd met Jennifer Aniston? We hebben de tijdlijn van haar carrière kort samengevat.

Beginnende carrière in 1988

Jennifer begon al vroeg met werken in de televisiebranche. Zo werkte ze in 1988 als telemarketeer en ondersteunde ze off-Broadway-producties zoals Checker’s Grave en For Dear Life. Twee jaar later, in 1990, kreeg ze haar allereerste televisierol in de Amerikaanse serie ‘Molloy’. Haar filmdebuut was in 1993 in een horrorfilm over een kwaadaardige kabouter, genaamd Leprechaun. Kort hierna volgde veel meer rollen in diverse televisieseries en films, waarvan de meeste televisieseries helaas mislukte.

Leuk feitje: de ouders van Jennifer Aniston werkten zelf ook als acteurs, maar moedigde Jennifer niet aan om in deze industrie te gaan werken. Sterker nog, haar vader smeekte haar om niet in de showbizz aan de slag te gaan.

Internationaal beroemd dankzij Friends in 1994

In 1994 debuteerde Jennifer met de hitserie Friends. Oorspronkelijk wilde de producent dat Jennifer auditie deed voor de rol van Monica Geller, maar uiteindelijk bleek Courteney Cox meer geschikt hiervoor en werd Jennifer gecast als Rachel Green. Het programma werd wereldwijd een hit en vooral Rachel Green was een erg populair personage in de show.

Volgens de Guinnes Book of World Records werden Jennifer Aniston en haar andere vrouwelijke co-sterren de best betaalde televisie actrices aller tijden met een salaris van maar liefst 1 miljoen (!) dollar per aflevering. Jennifer heeft de rol van Rachel Green gespeeld totdat de serie eindigde in 2004. Hierna nam ze een pauze van televisie, behalve voor incidentele gastrollen.

Meer filmsuccessen vanaf 2005

In de periode vlak voor Friends heeft Jennifer één van haar grootste commerciële successen ooit behaald met haar rol in de comedy film ‘Bruce Almighty’. Hierin speelde ze de vriendin van een verslaggever (gespeeld door Jim Carrey) die de kans kreeg om een week lang God te zijn. Nadat Friends eindigde in 2004 volgde al snel een succesvolle filmcarrière. Bekende films waar ze in heeft gespeeld zijn onder andere: Derailed, Rumor Has It en The Break-Up.

Hoe is het nu met Jennifer Aniston?

In 2019 keerde ze terug naar televisie om samen met Reese Witherspoon in The Morning Show te spelen. Dit is een comedy-drama met onderwerpen van vrouwelijke empowerment waarvan nog een derde seizoen is bevestigd. Zowel Jennifer Aniston als Reese Witherspoon ontvingen 2 miljoen dollar per aflevering. Dit was haar eerste grote televisierol sinds Friends. In 2021 herenigde ze met haar cast-partners van Friends voor een HBO Max reünie genaamd ‘Friends: The Reunion’. We kunnen niet wachten om nog meer van haar acteerkunsten te mogen genieten in de toekomst!

0