Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Wat is er gebeurd met Jamiroquai?

In de jaren ’90 en de vroege jaren 2000 kon je de radio niet opzetten zonder een song van Jamiroquai te horen. Helaas kan hetzelfde niet gezegd worden van hun carrière de laatste jaren. Wat is er eigenlijk gebeurd met deze eens zo populaire band? Hoe verliep hun loopbaan en zijn ze nog steeds actief?

Hoe heet de zanger van Jamiroquai?

Jamiroquai is een Britse band die in 1992 werd opgericht. Jamiroquai is dus niet de naam van de zanger van de band maar wel de naam van de band zelf. Het is een misverstand dat wel vaker voorkomt. Niet voor niets is één van de meest gegoogelde vragen over de band: hoe heet de zanger van Jamiroquai? Het antwoord op die vraag is Jay Kay. De man met de bijzondere stem en opvallende hoofdtooien was de oprichter en de man die mee de stijl van Jamiroquai, acid jazz, bepaalde.

Het eerste album van Jamiroquai

Het eerste album van Jamiroquai kwam er in 1993 onder de naam Emergency on Planet Earth. Het was ook op deze schijf dat de eerste single ‘when you gonna learn?’ stond. Dit album was een gematigd succes en de daaropvolgende jaren pakte Jamiroquai quasi jaarlijks uit met een nieuw album. Al snel werden echter de eerste bezettingswisselingen doorgevoerd. Op zanger Jay Kay na is door de jaren heen elk lid van de band wel eens tot meerdere keren vervangen. Het was in 1996 uiteindelijk dat Jamiroquai hun eerste grote hits te pakken had met ‘Virtual Insanity’ en ‘Cosmic Girl’.

De jaren 2000

Met albums als A Funk Odyssey en het in 2005 uitgebrachte Dynamite ging Jamiroquai in de vroege jaren 2000 meer de richting van de disco op. Het uitbrengen van nieuwe muziek gebeurde echter steeds minder frequent en ook het succes begon in deze periode wat weg te sterven. De band bracht nog twee albums uit in 2010 en in 2017 maar kreeg in 2017 een harde klap te verduren toen toetsenist Toby Smith overleed aan de gevolgen van kanker.

En nu?

Het is al van 2017 geleden dat Jamiroquai nog nieuwe muziek uitbracht. Dat betekent echter niet dat de band stilzit. Jamiroquai is nog altijd actief in de muziekscène en verschijnt geregeld nog op optredens en concerten. Of er nieuwe muziek aan zit te komen is niet duidelijk maar op dit moment is Jamiroquai dus nog alive and kicking!

Lees ook: Wat is er gebeurd met Lenny Kravitz

0