Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Wat is er gebeurd met Brittany Murphy?

Als je weer eens een oude film of serie aanzet, denk je vast weleens terug aan sterren van vroeger. Neem bijvoorbeeld de Amerikaanse actrice Brittany Murphy, die als tiener al doorbrak en schitterde in de nostalgische culthit Clueless uit 1995. Haar opvallende verschijning is vooral te danken aan haar vrolijke en open blik, waarbij haar grote ogen direct de aandacht trekken. Misschien heb je haar al lang niet meer voorbij zien komen, waardoor je je kunt afvragen: wat is er gebeurd met Brittany Murphy? Helaas is de actrice al geruime tijd niet meer onder ons. Gelukkig zijn er nog ontzettend veel opnames van haar beschikbaar, zodat we toch kunnen blijven genieten van haar acteertalent.

Privéleven van Brittany Murphy

Brittany Anne Murphy werd op 10 november 1977 geboren in Atlanta, maar groeide op in New York. Haar ouders scheidden toen ze pas drie jaar oud was, waarna ze bij haar moeder bleef. Ze hadden het niet bepaald breed, maar dromen waren er genoeg. Dat was ook precies de reden waarom ze in 1991 naar Los Angeles verhuisden. De piepjonge Brittany, inmiddels een middelbare scholier, wilde hier actrice worden. Haar debuut liet niet lag op zich wachten: nog hetzelfde jaar had ze een kleine rol te pakken in de serie Murphy Brown. Later volgden gastrollen in verschillende series, waaronder Party of Five, Blossom en Boy Meets World. Later klom ze op tot hoofdrolspeelster in allerlei films, waaronder de romantische komedie Just Married. Hierna had ze een korte tijd een relatie met haar tegenspeler Ashton Kutcher. In 2007 trouwde Brittany met de Britse regisseur Simon Monjack. Dit huwelijk duurde uiteindelijk nog geen drie jaar.

Haar bekendste rollen

bekendste rollen brittany murphy

Eén van de bekendste rollen van Brittany Murphy is toch wel de tienerfilm Clueless. In deze film speelt ze Tai Frasier, die als nieuweling op de school van populaire meid Cher Horowitz eerst het buitenbeentje dreigt te worden. Cher maakt van Tai echter haar nieuwe project, waardoor Tai uiteindelijk toch in de populaire groep wordt opgenomen. Daarnaast zorgt ze ook nog eens voor verbinding tussen de verschillende groepjes op school. Andere bekende films waarin Brittany Murphy speelde, zijn onder meer Just Married (2003), Eminem’s 8 Mile (2002), Sin City (2005).

Muzikale carrière

Naast een geweldige actrice was Brittany Murphy ook een getalenteerde zangeres en muzikante. Zo speelde ze onder meer trompet en piano. Aan het begin van de jaren negentig zat ze met collega-acteur Eric Balfour in een band genaamd Blessed Soul. Ruim tien jaar later was ze naast haar acteercarrière nog altijd bezig met muziek. Zo bracht ze in 2006 met succes een nummer uit met de Britse dj en muziekproducent Paul Oakenfold. Tijdens de opnames van de animatiefilm Happy Feet kon Brittany haar veelzijdige talent helemaal laten zien. Het personage waarvan zij de stem insprak, moest in de film zingen. Voor Brittany was dit natuurlijk een koud kunstje en ze nam onder meer covers op van de bekende hits Somebody to Love en Boogie Wonderland.

Waar is Brittany Murphy aan overleden?

Brittany Murphy is op 20 december 2009 overleden in haar huis in Los Angeles. De officiële doodsoorzaak luidt een combinatie van een longontsteking, extreme bloedarmoede en drugsgebruik. Bij extra tests werden er echter zware metalen en giftige stoffen in Brittany’s lichaam aangetroffen. Haar vader is er dan ook van overtuigd dat er opzet in het spel kan zijn geweest. Dit verhaal wordt nog aannemelijker doordat ook Simon Monjack, vijf maanden na Brittany, onder dezelfde omstandigheden is overleden.

0