Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Wat is er gebeurd met Britney Spears?

De prijs van roem? De carrière en het persoonlijke leven van Britney Spears hebben in de loop der jaren met ups en downs te maken gehad. Spears, die opgroeide in Kentwood, Louisiana, toonde voor het eerst haar vocale vaardigheden tijdens de zangwedstrijd Star Search toen ze 10 jaar oud was in 1992. Na een periode bij The Mickey Mouse Club tekende ze in 1997 een platencontract bij Jive Records.

Terwijl de singles van Spears, waaronder “… Baby One More Time” en “Oops! … I Did It Again”, de hitlijsten beklommen, begon ze een relatie met ‘NSync-lid Justin Timberlake en raakte de wereld nog meer geobsedeerd in de popster. Het tweetal stopte in 2002 na drie jaar samen te midden van geruchten dat Spears ontrouw was. Naarmate de populariteit van de “I’m a Slave 4 U”-zangeres bleef groeien, nam ook de aandacht voor haar persoonlijke leven toe. Spears trouwde in oktober 2004 met haar back-up danser Kevin Federline na een wervelende romance. Het tweetal verwelkomde later zonen Sean Preston en Jayden James.

In 2007 haalde Spears de krantenkoppen voor een openbare storing, waardoor ze tijdelijk de primaire voogdij over haar jongens verloor. Ze werd in februari 2008 ook onder curatele gesteld, waardoor haar vader, Jamie Spears, controle kreeg over haar financiën en haar persoon. Bijna tien jaar later sprak de Grammy-winnaar over haar strijd tegen geestelijke gezondheid tijdens een interview met Marie Claire UK.

“Ik verhuisde naar Los Angeles toen ik heel jong was. Ik stond zo onder de loep’, zei ze in oktober 2016. ‘Als er een haar niet op zijn plaats zat, zou ik zo angstig zijn. Ik zou me over zoveel dingen erg zorgen maken. Britney voegde eraan toe dat het moederschap haar “zoveel meer acceptatie” van zichzelf heeft gemaakt: “Dat is de afgelopen jaren heel belangrijk voor me geweest.”

alles over Britney Spears

Na een triomfantelijke comeback en succesvolle residentie in Las Vegas, werd Jamie eind 2018 in het ziekenhuis opgenomen nadat zijn dikke darm spontaan was gescheurd. Als gevolg hiervan stelde Britney haar tweede verblijf in Vegas in januari 2019 uit. Meer dan twee maanden later liet ze zich opnemen in een instelling voor geestelijke gezondheidszorg. De stress was zwaar voor haar.

In februari 2021 bracht Hulu een aflevering van The New York Times Presents uit met de titel “Framing Britney Spears”, die de publieke belangstelling voor haar conservatorium hernieuwde. Vier maanden later verbrak Britney haar stilzwijgen over de situatie tijdens een hoorzitting op afstand. “Ik wil gewoon mijn leven terug”, zei ze terwijl ze de rechter vroeg om de conservatoir beslaglegging te beëindigen. “Het is 13 jaar geleden en het is genoeg. Het is genoeg en het heeft helemaal geen zin. Ik ben klaar.”

Een rechter beëindigde officieel het conservatorium in november 2021. Britney reageerde op het nieuws via Instagram en schreef: “Beste dag ooit … prijs de Heer … kan ik een amen krijgen????”

Britney verzocht in augustus 2020 om haar vader definitief te verwijderen als haar conservator. In juni 2021 verbrak Britney haar stilzwijgen over haar 13-jarige conservatorium tijdens een toespraak van 20 minuten voor de rechtbank die vol onthullingen zat. Ze zei dat ze zich “tot slaaf gemaakt” voelde door haar vader, en voegde eraan toe dat ze onder meer gedwongen was lithium te nemen. 

Britney Spears

De zangeres beweerde ook nog een kind te willen, maar haar conservatoren hadden haar ervan weerhouden naar de dokter te gaan om haar spiraaltje te laten verwijderen. “Ik heb momenteel een spiraaltje in mijn lichaam waardoor ik geen baby kan krijgen en mijn conservatoren laten me niet naar de dokter gaan om het eruit te halen”, zei ze tegen de rechtbank. “Ik wil kunnen trouwen en een baby krijgen. Ik kreeg van de conservator te horen dat ik niet in staat was om te trouwen en een baby te krijgen.”

In september 2021 kondigde de ” zangeres aan dat ze verloofd is met haar oude vriend Sam Asghari. Het duo ontmoette elkaar in 2016 op de set van haar videoclip “Slumber Party”. “Ik kan het niet geloven”, schreef Britney via Instagram, terwijl ze een video deelde waarin ze pronkte met haar ring met haar verloofde aan haar zijde.

Het conservatorium van Britney eindigde officieel in november 2021 na 13 jaar. De ‘Gimme More’-zangeres reageerde op de uitspraak door een Instagram-video te plaatsen van haar fans die de overwinning buiten het gerechtsgebouw vierden. “Goeie God, ik hou zoveel van mijn fans dat ik er gek van word!!! Ik denk dat ik de rest van de dag ga huilen!!!!” schreef ze. 

De popster vierde haar 40e verjaardag, haar eerste sinds de beëindiging van haar conservatorium, met haar verloofde, die met haar meeging op een internationale vakantie. “Oh de vreugde vandaag!!!” schreef ze in december via Instagram. “Ik en mijn verloofde zijn zo opgewonden om weg te gaan. … God bedankt dat je het land uit kunt gaan!!!! Ik ben gezegend!!!!”

Britney deelde een sindsdien verwijderde, 22 minuten durende audioclip met details over het “pure misbruik” dat ze zou hebben ondergaan door toedoen van haar familie. Behalve dat ze beweerde dat de 13-jarige periode was “gemediteerd” en “opgezet” door haar ouders. ‘Hoe zijn ze er in hemelsnaam mee weggekomen? Bestaat er een God?” vroeg ze zich af in de YouTube-video, emotioneel wordend. “Ik was zo, zo zwak … ik was bang, gebroken. Ik deel dit omdat ik wil dat mensen weten dat ik maar een mens ben … hoe kan ik dit oplossen als ik hier niet over praat?”

Britney Spears en verloofde
0