Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Wat is de beste periode om naar Maleisië te gaan?

Maleisië is een droombestemming met een mix van culturen, natuur en moderne steden. Voor de beste ervaring is het kiezen van de juiste reistijd cruciaal. De ideale maanden voor reizen Maleisie zijn van juni tot september. In deze maanden is het droogseizoen in Maleisië, wat minder regen betekent. Dit is perfect voor strandvakanties, het verkennen van de jungle en het bezoeken van steden. Maleisië heeft een tropisch klimaat, dus het is het hele jaar door warm. Tijdens deze maanden geniet je van de meeste zonuren. Het is ook een geweldige tijd om lokale festivals mee te maken. Houd er wel rekening mee dat het iets drukker kan zijn op populaire plekken, maar met goede planning kun je de drukte vermijden en toch alles zien.

Juni tot september is perfect voor cultuursnuivers 

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in de rijke cultuur van Maleisië, zijn de maanden juni tot september ook ideaal. Deze periode valt samen met verschillende culturele festivals en evenementen. Je kunt getuige zijn van kleurrijke parades, traditionele dansen en proeven van lokale gerechten. Het is ook een goede tijd om de historische steden zoals Malakka en Georgetown te bezoeken. Deze steden staan vol met historische gebouwen en unieke straatkunst. De droge en zonnige weersomstandigheden maken het ook aangenamer om door de steden te wandelen en de sfeer in te ademen. Vergeet niet de lokale markten te bezoeken voor unieke souvenirs.

maleisie vakantie

Reistips voor natuurliefhebbers

Natuurliefhebbers van Van Verre Reizen vinden in Maleisië ook hun ideale reistijd tussen juni en september. Dit is de beste tijd om nationale parken zoals Taman Negara en Borneo’s regenwouden te bezoeken. De droge periode maakt jungletochten en dieren spotten makkelijker. Het heldere weer biedt ook betere omstandigheden voor duiken en snorkelen rond eilanden als Sipadan en Redang. Deze maanden zijn ideaal voor het zien van een rijke onderwaterwereld en exotische zeedieren. Ook zijn de theeplantages in de Cameron Highlands in deze periode prachtig. De natuur is op zijn groenst en de temperaturen zijn aangenaam. Het is de perfecte tijd om te wandelen en te genieten van het adembenemende uitzicht. Zo biedt Maleisië voor elke reiziger de perfecte reisperiode.

0