Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Wat is CLS?

Wilt u aan de slag gaan met relatief licht constructiehout, dan heeft u de term CLS of SLS vast wel eens voorbij zien komen. Maar wat is dit nu precies? De productspecialisten van HOUTvakman vertellen u hier graag wat meer over.

Binnen de collectie vurenhout bij HOUTvakman.nl vindt u een gerichte collectie CLS hout 

terug. CLS staat voor Canadian Lumber Standard en SLS staat voor Scandinavia Lumber Standard. Dit hout wordt met name gebruikt als “staanders” voor wandconstructies en voor diverse andere constructiedoeleinden, vandaar dat het CLS hout van HOUTvakman altijd onder een gespecificeerde vurenhout sterkteklasse verkocht wordt. Een breedte van 38 mm – in combinatie met diverse hoogtes – is kenmerkend voor dit hout. Andere kenmerken: Relatief licht van gewicht, mooi glad geschaafd afgewerkt en voorzien van (extra) afgeronde hoeken; Prettig om mee te werken dus!

Vuren.

CLS betreft altijd vuren, oftewel hout van de fijnspar (Picea abies), de meest gebruikte houtsoort voor constructiedoeleinden in Nederland & België. Vuren hout is relatief goedkoop & zeer eenvoudig te bewerken. Voor binnen is onbehandeld vurenhout ideaal geschikt, echter voor constructieve buiten toepassingen wordt veelal gebruik gemaakt van (groen) geïmpregneerd vuren hout. U vindt bij ons zowel onbehandeld als geïmpregneerd CLS hout, wel zo prettig! 

Bij vuren is er sprake van een kwaliteitsklasse en een sterkteklasse. Op het gebied van kwaliteitsklassen vindt u bij ons vurenhout van klasse B & C (meest gebruikt), waarbij praktisch al het CLS hout C-kwaliteit vuren betreft. De sterkteklasse is met name van toepassing bij de vuren balken & dikkere planken met een dragende functie, en deze wordt bij CLS hout dus altijd vermeld! 

Wilt u meer weten, neem dan gerust een kijkje op HOUTvakman.nl, hier vindt u een enorm uitgebreide collectie hout voor binnen & buiten, alles voor uw DIY-project dus! 

0