Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Wat is beter: slapen met een staart of los haar?

Na een lange dag is er niks fijner, behalve je bh uittrekken natuurlijk, dan je haren los gooien. Als je de hele dag een staart of een knot in hebt gehad, kan het heerlijk zijn om eindelijk dat elastiekje uit je haren te trekken. Voor veel mensen is het daarom ook de normaalste zaak van de wereld om met los haar slapen. Anderen zweren bij een knot, staart of vlecht wanneer ze hun kussen raken. Wat is nou eigenlijk beter? Wij zochten het voor je uit!

Hoewel veel vrouwen, en mannen met lange haren, het fijn vinden om hun haren los te laten tijdens de nachtrust, blijkt dit toch niet zo goed voor je te zijn. Voornamelijk je huid krijgt het flink te verduren. Dit komt omdat je haren een bron van viezigheid zijn. Denk er maar eens over na: je haren raken allerlei objecten en oppervlakken aan. Daarnaast wassen de meeste vrouwen hun haren niet elke dag of zelfs niet eens elke week.

Als je ‘vieze’ lokken de hele nacht tegen je gezicht liggen, kan je wel raden wat er gebeurt. Het gevolg is puisjes op plekken als je wang en nek. Daarom is het beter om ’s nachts je haren vast te dragen. In een vlecht, knot of staart, als jouw lokken maar uit je gezicht blijven!

Wat kun je eraan doen?

Het belangrijkste is dat jouw haar vast zit, maar welke manier is het beste? Draag bijvoorbeeld een losse knot boven op je hoofd. Extra mooi meegenomen is dat je haar ook nog eens minder snel vet wordt, doordat jouw lokken niet elke nacht langs hetzelfde kussensloop wrijven (nog een bron van viezigheid!). Het voordeel van slapen met een vlecht is dan weer dat je wakker wordt met mooi, golvend haar. Zorg in ieder geval dat je een zacht elastiekje gebruikt, zoals een scrunchie. Dit is een stuk minder belastend voor je haar.

Als je toch heel graag jouw haren los draagt, kan je er natuurlijk ook voor kiezen om voor het slapen gaan jouw haren te wassen. Let wel op dat je niet met nat haar gaat slapen. Hierdoor gaat het klitten en breekt het sneller af. Plan jouw douchebeurt daarom wel verstandig in.

Slapen op zijden

Bang dat het niet goed is voor je lokken om met een knot, staart of vlecht te slapen? Neem dan een zijden kussensloop. Of je haren nou los of vast zitten, een zijden kussensloop is een stuk liever voor je haar. Een katoenen kussensloop trekt namelijk het vocht uit je haren en zorgt daarmee voor pluizige lokken. Met een satijnen kussensloop voorkom je haarbreuk en zorg je dat jouw lokken mooi blijven glanzen. Dat is nog eens fris en fruitig wakker worden!

0