Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Wat doet een personal assistant

Een personal assistant, vaak afgekort tot PA, is iemand die administratieve en persoonlijke ondersteuning biedt aan een individu of organisatie. De taken kunnen enorm uitgebreid en divers zijn. Voor de hand liggen de traditionele taken van een secretaresse, zoals agendabeheer, het maken van afspraken, het regelen en boeken van (zaken)reizen en evenementen. Vaak ook behoort het lezen en beantwoorden van emails tot de taken, net als het beantwoorden van telefoongesprekken en het voeren van correspondentie. Daarbij komt vaak ook een stuk archivering en last but not least fungeert de PA vaak ook als klankbord voor de mensen die hij/zij bijstaat.

Wat zijn de eigenschappen van een goede PA?

De taken van een PA zijn erg veelzijdig en veeleisend. Stressbestendigheid is de belangrijkste eigenschap voor deze carrière.  Aandacht voor detail en kunnen multitasken komen in deze functie zeker ook van pas. Uiteraard moet een PA betrouwbaar en zeer discreet zijn. Omdat een PA vaak werkt voor het topmanagement van een bedrijf heeft hij/zij namelijk toegang tot zeer vertrouwelijke informatie.

De rol van een PA in de organisatie

De PA vervult een cruciale rol in de organisatie als aanspreekpunt voor interne en externe relaties. Het is een relatief zelfstandige positie die echt veeleisend kan zijn, omdat een PA een verlengstuk van het topmanagement is. Vaak moet een PA aan een half woord genoeg hebben. De relatie tussen een PA en de mensen waarvoor opdrachten worden uitgevoerd is erg nauw en direct. Het gebeurt meer dan eens dat een PA het management volgt naar een nieuwe werkgever. Dat bewijst nog eens hoe belangrijk het vertrouwen en de relatie is. Als je op zoek bent naar een personal assistant voor bedrijven in Amsterdam en omstreken, of je bent op zoek naar een positie als PA kijk dan eens op www.2assistu.nl. Ben je of zoek je de juiste professional op HR-gebied, dan kun je daarvoor ook terecht bij www.2assistu.nl Dit bedrijf werft en selecteert voor de positie van PA, maar ook office managers en professionals in Human Resources. Ook op het gebied van Legal Affairs zoekt en vindt 2assistu de beste specialist.

0