Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Warm aangekleed de winter in

Het is alweer november en het wordt weer hoogtijd om de winterjas uit de berging te halen. We hebben het zo lang mogelijk proberen uit te stellen dit jaar, maar het begint nu al echt heel erg koud te worden. Hoe zorg jij dat je jouw lichaam goed aankleedt en wat vind jij zelf warm genoeg?

Dat wij vrouwen het sneller koud dan mannen krijgen is onlangs bewezen door de universiteit van Tel Aviv. Wij stellen ons helemaal niet aan, maar we kunnen er gewoon niks aan doen. Toch zijn er wel nog een paar middelen die je goed tegen het strenge winter klimaat kunnen helpen, denk bijvoorbeeld aan warme kleding.

Toch is je warm aankleden niet de enige manier om dit probleem te verhelpen. Een koud gevoel kan veroorzaakt worden door nog veel meer verschillende manieren. Een koud gevoel heeft voornamelijk te maken met je bloedcirculatie. Je bloed brengt namelijk zuurstof en voedingsstoffen bij je organen en ledematen, maar naast dat brengt het ook warmte mee. Mocht je je lichaam op de natuurlijke manier toch niet helemaal warm kunnen houden, dan kunnen de verwarmde producten van HeatPerformance wellicht een uitkomst voor je zijn!

warme kleding

De meest voor de hand liggende oorzaak!

Als je bloedcirculatie minder werkt krijg je het dus ook sneller koud. Gelukkig zijn er verschillende manieren waardoor je lichaam minder snel koud wordt, zorg bijvoorbeeld dat je niet te veel laagjes draagt. Dit zorgt misschien wel dat je het warmer krijgt, maar het knelt ook veel bloedvaten van je af. Hierdoor maak je het je rode bloedlichaampjes erg lastig om bij al je uiteindes van je lichaam te komen.

Voeding

Zo zijn naast kleding ook voeding en beweging erg belangrijk. Bij een tekort aan de vitamine B12 is het ook goed mogelijk dat jij sneller koude handen krijgt. Vitamine B12 is namelijk essentieel voor de aanmaak van rode bloedcellen. Rode bloedcellen zijn nodig om zuurstof in je bloed te vervoeren, daarnaast is deze vitamine ook nog cruciaal voor een goede werking van het zenuwstelsel.

Een andere voedingstof die van belang is om minder snel koude handen en voeten te krijgen, is IJzer. Een tekort aan IJzer kan bloedarmoede veroorzaken. Naast bloedarmoede, kan kun je er nog veel meer van voelen, namelijk: vermoeidheid, hartkloppingen, duizeligheid, kortademigheid, bleek zien, rusteloze benen en een ontzettend koud gevoel. Deze noodzakelijke stoffen zijn te halen uit bijna dezelfde voedingsmiddelen, namelijk vleeswaren, melkproducten en groentes.

Vervelende ziektes

Er zijn helaas vervelende ziektes die je bloedcirculatie belemmeren, denk aan bijvoorbeeld Diabetes. Diabetes tast je bloedvaten aan, hierdoor raken zij beschadigt. Dit maakt het minder gemakkelijk voor het bloed om van A naar B te komen. Dit geldt dus voor zowel de voedingsstoffen als de warmte die dat met zich meebrengt.

Ook heb je nog het verschrikkelijke syndroom van Raynaud. Het fenomeen van Raynaud zorgt ervoor dat bij stressvolle situaties of ondermaatse temperaturen je bloedvaten samentrekken. Dit kan leiden tot pijnlijke, paarse, witte of rode handen wat ontzettend vervelend is natuurlijk. Gelukkig heb je tegenwoordig hier medicijnen voor die ongeveer 50% van de mensen met het syndroom van Raynaud verhelpt.

Beweging

Om jezelf lekker warme te houden is naast je warme kleren ook beweging belangrijk. Door te bewegen gaat je hart sneller het bloed door je lichaam pompen, dit zorgt ervoor dat warmte, voeding- en afvalstoffen sneller door je lichaam gaan. Bovendien voorkomt dit gewoon een ontzettend vervelend dof gevoel in je vingers en tenen.

Verwarmde kleding

verwarmde kleding

Wat natuurlijk een veel makkelijkere en lekkere oplossing is, is verwarmde kleding van HeatPerformance®. Met slechts een paar handelingen voel jij al de warmte door je verwarmde donsjas heen stormen, heerlijk. Door de nieuwe innoverende technologieën van tegenwoordig is het mogelijk om een verwarming in je winterjas te plaatsen zonder dat jij dat voelt of ziet. Deze verwarmde jas slaat ook helemaal aan op de trends van tegenwoordig en passen erg in de modetrends van tegenwoordig.

Sterker nog, er zijn nog veel meer artikelen die jou deze winter goed warm houdt. Denk aan sokken met ingebouwde verwarming, verwarmde zolen tot aan verwarmde zitkussens, heerlijk toch? Deze producten zijn ontworpen voor mannen en vrouwen die sneller last hebben van kou verschijnselen. Sommige mensen kunnen namelijk minder goed tegen verminderde temperaturen en daarom slaat dit product goed aan op deze groep. Even eerlijk, wie gun jij nou niet heerlijke warme voeten?

0