Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Wallen onder de ogen verwijderen: fillers vs operatie

Als je last hebt van wallen of donkere kringen onder je ogen wil je hier wellicht iets aan laten doen. Misschien maakt het je onzeker of heb je er last van. Er zijn dan verschillende opties om hier iets aan te laten doen. Zo kun je kiezen voor een operatie of voor een fillers onder de ogen behandeling. In dit artikel lichten we beide opties verder toe.

Hoe ontstaan wallen?

Het ontstaan van wallen kan verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende en belangrijkste oorzaak is erfelijke aanleg voor het hebben van een volumetekort onder de ogen. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat je jukbeen wat verder naar achteren ligt, waardoor de huid onder de ogen minder ondersteund wordt. Hierdoor ontstaan wallen en donkere kringen. Als één van je ouders last heeft van wallen of donkere kringen is de kans dus groot dat jij ze ook krijgt. 

Andere oorzaken kunnen zijn een vitaminetekort door een slecht voedingspatroon. Maar ook roken, alcoholgebruik en drugsgebruik kunnen een rol spelen bij het ontstaan van wallen en donkere kringen. Ten slotte zijn ook stress en vermoeidheid regelmatig de oorzaak. Door vermoeidheid wordt de huid bleker, waardoor er donkere kringen ontstaan.

Ooglidcorrectie tegen wallen

Als je diepe wallen hebt, welke voor een vermoeide uitstraling zorgen, kan een ooglidcorrectie de oplossing zijn. Voor deze operatie wordt je plaatselijk verdoofd. Het opgehoopt vocht onder je ogen wordt hierbij verwijderd of verplaatst. Dit doen ze door middel van een kleine incisie waardoor dicht vocht kan worden verwijderd. Een ooglidcorrectie van het onderste ooglid duurt gemiddeld zo’n anderhalf uur.

De eerste dagen na de operatie zal de huid gezwollen en blauw zijn, maar dit neemt na enkele dagen al af. Pas na weken tot enkele maanden is het definitieve resultaat zichtbaar. Zoals aan elke operatie zijn ook aan een ooglidcorrectie risico’s verbonden. Je loopt namelijk altijd een risico op een infectie, verkleuringen of geïrriteerde ogen. Dit is iets om mee te nemen in je overwegingen. Bij Betan Clinics zijn ze gespecialiseerd in ooglidcorrecties en adviseren ze je graag persoonlijk over de beste behandeling om wallen te verminderen.

Wallen behandelen met fillers (injectables)

Wallen en donkere kringen kunnen ook verholpen worden met fillers, ook wel injectables genoemd. Vooral beginnende wallen zijn hiervoor zeer geschikt. Wallen kunnen het beste worden behandeld met hyaluronzuur. Dit is een lichaamseigen stof die wordt ingespoten en ervoor zorgt dat de wal verdwijnt. Deze stof zorgt er namelijk na inspuiting voor dat de contouren van de wallen geleidelijker overlopen in de rest van het gezicht. 

Het grote voordeel van hyaluronzuur is dat je direct resultaat zult zien. Dit resultaat blijft ongeveer anderhalf tot twee jaar zichtbaar, waarna de behandeling weer herhaald dient te worden. Een behandeling is zo goed als pijnloos, omdat enkele kleine prikjes volstaan. Een ander voordeel van hyaluronzuur is dat het na verloop van tijd door het lichaam wordt afgebroken, omdat het een lichaamseigen stof betreft.

0