Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Waarom parkeersensoren een must zijn

Met parkeersensoren wordt je inschattingsvermogen als bestuurder minder op de proef gesteld. Het is een handige parkeerhulp die met een geluidssignaal of optisch aangeeft hoeveel ruimte je nog hebt aan de voor- en achterkant van de auto. De sensoren herkennen niet alleen andere geparkeerde auto’s, maar bijvoorbeeld ook lage paaltjes. Waarom zijn parkeersensoren echt een must? 

Schade voorkomen aan de auto

De parkeersensoren brengen obstakels in beeld voor en achter je auto. Je ziet of hoort het ook als er een paaltje staat of wanneer er een bumper uitsteekt. Hierdoor voorkom je krassen en deuken aan je auto. Voor iedereen die regelmatig moet parkeren in een drukke straat of volle parkeergarage is het hebben van parkeersensoren erg prettig. Parkeerplaatsen worden namelijk steeds krapper bemeten zodat er zoveel mogelijk auto’s kunnen staan binnen de beschikbare ruimte. Wat hier aan bijdraagt is de sterk stijgende vierkante-meter-prijs voor vloeroppervlak in stedelijke gebieden. Ook zijn de auto’s steeds groter geworden, zoals te zien is in deze parkeergarage. Vroeger hadden bestuurders een stuk ruimere parkeervakken tot de beschikking, terwijl je het tegenwoordig vaak moet doen met nog geen 25 cm aan beide zijden van je auto. Het vergelijken van autoverzekeringen is niet voor niets zo populair.

Meer vertrouwen tijdens parkeren

Inparkeren en indraaien zonder parkeersensoren vereist veel inschattingsvermogen, kennis en ervaring van jou als bestuurder. Het kan zijn dat je onzeker bent over je eigen vermogen om te parkeren, bijvoorbeeld door negatieve ervaringen uit het verleden of gewoon omdat je het niet goed kunt zien. Door te kiezen voor een auto met parkeersensoren of door parkeersensoren in te laten bouwen in je huidige auto of een tweedehands auto, kun jij met een stuk meer (zelf)vertrouwen de auto inparkeren. Parkeersensoren werken met een piepsignaal, eventueel in combinatie met achteruitrijcamera zodat je op je dashboard of middenconsole ziet wat er gebeurt. Hoe dichter jij een andere auto of ander obstakel nadert, hoe vaker je een piep hoort. Als je nog 10 tot 15 centimeter hebt hoor je een continue piep. Je kunt dus goed inschatten hoeveel ruimte je nog hebt om te manoeuvreren.

Parkeersensoren inbouwen

Moderne auto’s zijn over het algemeen standaard uitgerust met parkeersensoren aan de voor- en achterkant. Je kunt parkeersensoren laten inbouwen als jouw auto deze niet heeft. Dit kan in principe alleen aan de achterkant omdat het zicht hier het slechtst is. Als jij er 100 procent zeker van wilt zijn dat je schadevrij met je nieuwe auto in de kleinste parkeerplekken kunt manoeuvreren, kun je er ook voor kiezen om voor- en achtersensoren te laten plaatsen. Het is ook mogelijk om achteraf een achteruitrijcamera te laten installeren als jouw auto hier nog niet over beschikt. Zo zie je op het scherm van je auto of een los display precies wat zich achter je bevindt.

0