Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Waarom kunstgras perfect is voor gezinnen met jonge kinderen

Heb je een achtertuin en wil je die kindvriendelijker maken? Het kiezen van de best mogelijke inrichting hiervoor kan een hele uitdaging zijn. Kinderen zijn klein, kwetsbaar en hebben gewoon niet het beoordelingsvermogen om gevaar te herkennen zoals wij als volwassenen dat doen. Als je een veilige speelruimte voor je kinderen wil creëren, dan zijn kunstgrassen de beste investering die je kunt doen. Hier is waarom.

Kunstgras vermindert de kans op verwondingen

Kinderen en vooral peuters vallen de hele tijd. Ze houden ervan om te rennen, klimmen, springen en al die krankzinnige dingen te doen waar volwassenen al lang niet meer mee bezig zijn. Gebroken armen, benen of zelfs een hersenschudding zijn helemaal niet ongewoon bij het buiten spelen. Kunstgras verkleint de kans op deze blessures. De rubberachtige mat en het dikke gras vangt de impact tijdens een val op en verkleint de kans op botbreuken. Als het correct is geïnstalleerd, kan het niet van onder kleine voetjes glijden, zoals kleden vaak doen. Als je zonder veel stress je kinderen buiten wil laten spelen, dan is kunstgras het type vloer dat je moet kiezen.

Verminderde kans op allergieën

Kinderen zijn behoorlijk gevoelig voor allergenen. Stuifmeel, graszaden, fijne haartjes op gras, insecten en stof zijn allemaal te vinden in natuurgras dat bij sommige kinderen vreselijke allergische reacties kan veroorzaken. Kunstgras is veel gezonder omdat het hypoallergeen is en geen stuifmeel, graszaden en natuurlijke haren bevat. Het kunstgras is ook geen goede habitat voor insecten, wat ook de kans verkleint dat kinderen worden gestoken of gebeten door insecten. Als je je kunstgras regelmatig schoonmaakt, kun je het ook stofvrij houden.

Natuurlijke gazons zijn vrij vaak ongelijk, wat veel valpartijen kan veroorzaken. Kunstgras wordt geïnstalleerd op een verdicht oppervlak dat perfect recht is en dus geen last heeft van kuilen en oneffenheden. Het vlakke terrein verkleint de kans dat kinderen vallen.

Minder onderhoud

Een kunstgazon is vrij eenvoudig goed te houden. Je hoeft nooit het gazon te maaien of het te irrigeren. Dit bespaart je enorm veel tijd en de speelruimte ziet er het hele jaar door schitterend uit.

Schonere omgeving

Natuurlijke gazons kunnen behoorlijk rommelig worden. Ze geven vreselijke grasvlekken op kleding en als het gras nat is kan je gazon behoorlijk modderig worden. Een kunstgazon is van nature schoon zonder modder, insecten of andere elementen die kleding kunnen bevlekken of kinderen vies kunnen maken.

Kinderen kunnen de hele tijd spelen

Met een natuurlijke grasmat moet je altijd wachten tot het gazon droog is voordat kinderen erop kunnen spelen. Je kunstgazon is op elk moment klaar om te spelen en het ziet er geweldig uit, ongeacht het seizoen. Kinderen kunnen de hele tijd buiten spelen en genieten.

Duurzaam

Kunstgras is zeer sterk en enorm duurzaam. Dit type gras kan zelfs druk verkeer aan tijdens feestjes in de tuin. Normaal gazon daarentegen zal uitsterven en dof worden als er veel mensen overheen lopen of kinderen het gras constant vertrappen.

Mooi

Kunstgras ziet er fantastisch uit. Met zo’n ‘grasgroen vloerkleed’ tover je elke saaie kamer, buitenruimte of zelfs binnenhoek gemakkelijk om tot een prachtige speelruimte voor kinderen.

Snel te leggen

Je hoeft geen maanden te wachten voordat jouw gazon is uitgegroeid tot een zacht en dik grastapijt. Kunstgras is al perfect zoals het is elk moment van het jaar!

0