Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Vloerkleden: dit zijn de trends!

Vloerkleden zijn een onmisbaar element in elk interieur. Ze zorgen niet alleen voor extra comfort en warmte, maar kunnen ook een statement maken in de ruimte. Ben je op zoek naar een nieuw vloerkleed en wil je weten welke trends er momenteel zijn? In dit artikel zetten we de nieuwste trends op een rij en geven we tips voor het kopen van een buitenkleed bij vloerkledenloods.

Natuurlijke materialen

Een van de grootste trends op het gebied van vloerkleden is het gebruik van natuurlijke materialen. Denk hierbij aan materialen zoals jute, sisal, wol en katoen. Deze materialen geven een warme en organische uitstraling aan het interieur en passen goed bij de huidige trend van duurzaamheid en natuurlijke elementen in huis.

Vintage en retro

Een andere trend die we steeds vaker zien is het gebruik van vintage en retro vloerkleden. Deze kleden hebben vaak een verweerde uitstraling en zijn perfect voor het creëren van een unieke en persoonlijke sfeer in huis. Ze passen goed bij zowel moderne als klassieke interieurs en zijn een echte eyecatcher in de ruimte.

Grafische prints

Grafische prints zijn ook helemaal in op het gebied van vloerkleden. Denk hierbij aan geometrische vormen, strepen, stippen en andere patronen die zorgen voor een speels en eigentijds effect in het interieur. Deze kleden zijn perfect voor het toevoegen van een vleugje moderniteit en originaliteit aan de ruimte.

Een kleed voor buiten 

Een andere opkomende trend is het hebben van een buitenkleed. Je kunt met een buitenkleed je terras opleuken en een huiselijke sfeer toevoegen. Een buitenkleed kopen gaat echter gepaard met een aantal belangrijke overwegingen. Kies bijvoorbeeld voor een kleed dat gemaakt is van weerbestendige materialen zoals polypropyleen, jute of kunststof. Deze materialen zijn bestand tegen vocht en vuil en kunnen dus goed tegen een stootje. Daarnaast is het belangrijk dat je de ruimte opmeet waar het kleed moet komen te liggen en kies een formaat dat hier goed bij past. Een te groot of te klein kleed kan de balans in de ruimte verstoren. Denk ook na over de stijl en kleur van het kleed en kies een exemplaar dat goed past bij de rest van het interieur. Een buitenkleed kan een leuke toevoeging zijn aan de buitenruimte en kan de sfeer en uitstraling ervan versterken. Ben je op zoek naar een vloerkleed voor buiten? Dan ben je bij vloerkledenloods aan het juiste adres. Hier vind je een ruim assortiment aan buitenkleden in verschillende stijlen, materialen en maten. Of je nu op zoek bent naar een kleed voor op het terras, balkon of in de tuin, bij vloerkledenloods vind je altijd een geschikt exemplaar.

Zachte pasteltinten

Ook zijn pasteltinten al een tijdje populair in het interieur en ook op het gebied van vloerkleden zien we deze trend terugkomen. Zachte kleuren zoals roze, blauw, groen en geel zorgen voor een rustige en serene sfeer in huis en passen goed bij een Scandinavische of bohemian interieurstijl. Deze kleden zijn ideaal voor het creëren van een lichte en luchtige uitstraling in de ruimte. Kortom, vloerkleden zijn een veelzijdig en decoratief element in het interieur en kunnen een echte eyecatcher zijn in de ruimte. 

0