Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Verschillende manieren om textiel in je slaapkamer te gebruiken

Textiel is de perfecte manier om warmte te creëren en details toe te voegen aan elke ruimte! Er zijn veel verschillende manieren om textiel te combineren en vandaag gaan we met jullie delen hoe je dat doet in een kleine slaapkamer.

Voordat we er meteen dieper op ingaan, kijken we naar de basis. Als het over interieurontwerp gaat, verwijst de term “textiel” naar elk product dat is geweven of gemaakt van stof. Het is zo simpel als het klinkt, maar het zoeken kan overweldigend worden als je je realiseert hoeveel opties er werkelijk zijn!

Je vindt er textiel en design elementen, zoals:

  • Kussens
  • Dekens
  • Vloerkleden
  • Raamdecoratie
  • Bekleding
  • Kunst

Textiel maakt een ruimte naar onze mening echt af. Het bepaalt de sfeer… het veranderen van een enkel textiel in een kamer kan de ruimte een heel nieuw gevoel geven. Daarom is het zo belangrijk! Het kan ook de ruimte verenigen en samenbrengen.

Het is belangrijk om te focussen op kleurenpaletten bij het kiezen van textiel. Als we aan design denken, denken we vaak aan kleur. Kies in plaats van kleur een palet en blijf in dat palet terwijl je ander textiel gebruikt. Zo creëer je de meest samenhangende ruimte. Zorg ervoor dat je verschillende soorten textiel gebruikt. Dit zorgt ervoor dat de ruimte niet te saai en repetitief aanvoelt, zelfs als je dezelfde kleur gebruikt.

Hoe kun je textiel gebruiken?

Nu we beter begrijpen wat en waarom het belangrijk is, is het tijd om te leren hoe je het in je ruimte kunt gebruiken. We zien mensen de grote fout maken om textiel als bijzaak of accessoire te gebruiken. Terwijl je het in werkelijkheid als inspiratie zou moeten gebruiken! Bouw de kamer vanaf de grond op met textiel als inspiratie. Kies een vloerkleed, accent stoel of sierkussen om je een gevoel van richting te geven!

Wees niet bang om patronen en kleuren te mixen. Zolang je binnen het vastgestelde palet blijft, kun je ervoor gaan! Een van onze favoriete manieren om meer visuele schoonheid aan een ruimte toe te voegen, is door vloerkleden toe te voegen! Focus op de verschillende stoffen zoals een fluwelen quilt, gebreide plaid en uitgewerkte kussens. Dit geeft diepte aan een monochroom ontwerp.

Verschillende manieren om textiel in je slaapkamer te gebruiken

De laatste plaats waar we ons op textiel concentreren is de raambekleding. Gordijnen zijn een geweldige manier om leuke stoffen in de kamer te verwerken. We raden aan om dat te doen met een patroon of een stof van goede kwaliteit zoals linnen of fluweel. Een andere geweldige manier om meer warmte toe te voegen, is door natuurlijke items zoals bamboe tinten te gebruiken!

0