Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Trendwatch: Wat is een oor curatie of ear curation?

Heb jij al gehoord van ear curation oftewel oor curatie? Curated ear (vertaald als versierd oor) is een nieuwe fashion movement binnen de beauty wereld. Je versiert hierbij jouw oor volledig met verschillende soorten piercings. Ontdek de mogelijkheden online en maak kennis met originele creaties van ontwerpers en piercers en laat je verleiden tot deze unieke juwelen trend. Want ook jouw oren mogen er cool, stoer of elegant uitzien met mooie juwelen.

Piercings als kunstwerk

Jaren geleden maakten piercings een intrede in het straatbeeld. Ze werden meestal op een bepaalde plaats gestoken, typisch in de navel, neus of in het oor. Ze kwamen voor heel wat mensen nogal stoer en rebels over. Maar de voorbije jaren is het straatbeeld sterk veranderd en is de publieke opinie veranderd en zijn piercings meer een vorm van kunst gaan vormen.

Piercings op jouw maat

Er zijn heel wat piercers die mooie, unieke ontwerpen uitwerken op maat van jouw oren. Vervolgens worden jouw oren versierd met dat unieke ontwerp dat bij jou en jouw stijl past en waar anderen versteld van zullen staan. Neem maar eens een kijkje op sociale media of volg een of meerdere kunstenaars die jou inspireren.

Bij het ontwerpen van jouw unieke creatie wordt een analyse gedaan van de kleur van je haar, huid en ogen. Zo kan er gekeken worden of je best staat met gouden of zilveren juwelen bijvoorbeeld. Ook met eventuele allergieën voor een bepaald materiaal kan dan rekening worden gehouden. Daarnaast is ook jouw persoonlijkheid en stijl belangrijk om jouw boodschap over te brengen. Wil je een statement maken met een opvallend ontwerp of hou je het liever bescheiden? Het kan allemaal.

Start met ontwerpen via een ear piercing course

Droom je ervan om zelf mooie creaties te verwezenlijken en oren de juwelen te geven die ze verdienen? Wil je mensen laten stralen door een ear curation ontwerp dat 100% bij hen past? Dat kan, met een ear piercing course kun je alles wat hierbij komt kijken leren. Je maakt kennis met de verschillende materialen die kunnen worden gebruikt als juweel voor de oren. Je leert hier ook alles omtrent hygiëne om eventuele ontstekingen of allergische reacties te vermijden of te behandelen. Ook veiligheid speelt een belangrijke rol, zowel voor de klant als degene die de piercings plaatst – denk hierbij aan overdraagbare aandoeningen bijvoorbeeld. Je leert er ook het plaatsen van piercings volgens de regels van de kunst alsook de technieken die erbij horen. Ook de nazorg is een belangrijk punt waar wordt bij stilgestaan.

Verdiep jezelf in deze nieuwe trend en laat je verbazen door de vele unieke ontwerpen of werk zelf een droom creatie uit.

0