Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Top vijf beste romcoms van dit moment

Heb je zin om lekker een avondje te zwijmelen op de bank? Dan valt er genoeg te kiezen, want op de verschillende streamingdiensten vind je een ongelooflijk groot aanbod aan heerlijke romcoms! Naast gloednieuwe films met prachtig zoetsappig of juist diepgaand verhaal, vind je er ook al je favoriete romantische klassiekers. Wij hebben een top vijf voor je samengesteld van de beste romcoms van dit moment.

Top vijf beste romcoms van dit moment

Anyone but You (2023)

Op het eerste gezicht lijken Bea (Sydney Sweeney) en Ben (Glen Powell) de ideale match, maar na hun eerste date lijkt het erop dat Cupido toch mis heeft geschoten. Hun wegen scheiden zich, maar kort daarop worden ze allebei uitgenodigd voor hetzelfde huwelijksfeest. Hier komen ze allerlei bekenden van vroeger tegen, wat de twee doet besluiten om net te doen alsof ze een stel zijn. Zo kan Bea voorkomen dat ze wordt gekoppeld aan onbekende vrijgezellen op leeftijd en kan Ben tegelijkertijd zijn ex flink jaloers maken.

Love Actually (2003)

Ook al is het nog lang geen Kerst, de heerlijke feelgood film Love Actually kan echt altijd! De Britse sterrencast met onder andere Colin Firth, Keira Knightley, Hugh Grant, Emma Thompson, Rowan Atkinson en Liam Neeson staat garant voor zo’n anderhalf uur heerlijk zwijmelen. Wat deze film zo bijzonder maakt, is dat hij heel anders is opgezet dan andere romcoms. In plaats van twee geliefden volgen we hier de verhalen van acht verschillende koppels. Hierdoor ontstaat er een bijzondere dynamiek en komt de schitterende boodschap van liefde nog mooier over. Love Actually is tijdloos en mag dus zeker niet ontbreken in deze lijst met de beste romcoms!

Mother of the Bride (2024)

Kijk je regelmatig naar oude romantische films? Dan ken je vast Brooke Shields nog wel, die onder meer schitterde in The Blue Lagoon (1980). In Mother of the Bride is ze, hoe kan het ook anders, de moeder van de bruid: Lana. Ook in deze film reist ze af naar een prachtige locatie; ditmaal Thailand. Hier zal het huwelijk worden voltrokken tussen haar dochter Emma (een mooie rol van Miranda Cosgrove) en diens geliefde RJ (Sean Teale). Terwijl de trouwdag van de twee tortelduifjes in aantocht is, wordt Lana zelf geconfronteerd met een liefde uit haar verleden. Ze ontdekt namelijk dat haar aanstaande schoonzoon, de zoon is van haar ex. Lana staat opnieuw oog in oog met de charmante Will (Benjamin Bratt), waardoor de romantiek tussen de twee weer lijkt op te bloeien. Alsof dat nog niet genoeg is, ontmoet ze ook nog eens de stoere arts Lucas (Chad Michael Murray).

The Idea of You (2024)

We kennen Anne Hathaway natuurlijk al van andere heerlijke films, zoals Alice in Wonderland, Bride Wars, The Devil Wears Prada en uiteraard de Princess Diaries-films. In deze gloednieuwe romcom schittert ze als de 40-jarige galeriehoudster Solène. Na een onverwacht en ongepland bezoek aan Coachella ontmoet ze de 24-jarige Hayes (Nicholas Galitzine), lid van de immens populaire Britse boyband August Moon. Hun liefde lijkt onmogelijk en totaal onrealistisch, maar natuurlijk laten gevoelens zich niet (be)dwingen en ontstaat er een schitterende romance tussen de twee uitersten. Wat ons betreft is The Idea of You één van de beste romantische komedies van dit moment!

Chocolat (2000)

Liefde, chocolade en een prachtig Frans dorpje. Kan het nog mooier? Met deze film geniet je ruim twee uur van een heerlijk liefdesverhaal tussen zwerver Roux (Johnny Depp) en chocolatier Vianne (Juliette Binoche). Deze vrijgevochten zielen vinden elkaar, ondanks massale tegenwerking vanuit hun dorp.

Kijk naast onze top 5 beste romcoms van dit moment ook eens naar onze top 7 beste kookfilms of laat je inspireren door de film eat pray love met Julia Roberts en Javier Bardem.

0