Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Top 3 beste tan sprays

Misschien wik je nu de zomer op zijn eind loopt wel wat langer met een gebruinde huid rond lopen. Waar we vroeger veel zonnebankstudio’s zagen, zijn die nu bijna allemaal verdwenen, omdat dit geen goede behandeling voor de huid is. Spray tan is dan een veel betere optie om die zomerse look nog even door te trekken. Wat moet je echter weten voordat je een spray tan boekt of zelf gaat sprayen? Hieronder benoemen we zaken die je kunt doen om te zorgen dat een spray tan behandeling het beste werkt en daarnaast geven we je onze top 3 beste tan sprays voor als je het zelf wil gaan doen.

Scrub minstens 24 uur voor de spray tan en geef hierbij speciale aandacht aan ellebogen, knieën, hielen en handen! Een spray tan trekt extra in op droge, ruwe huid, en laat het er vlekkerig uitzien. Scrubben dus! Geen vette scrub gebruiken, maar een scrub met zout of suiker, en op een waterbasis. Anders vormt het laagje vet een barrière tussen je huid en de spray tan waardoor deze niet goed kan intrekken en vlekken veroorzaakt. Let op, gebruik een vetvrije scrub! Een vettige scrub legt een filmpje op de huid, waardoor de spray tan niet in kan trekken.

Droge huid

Een droge huid absorbeert de tanning vloeistof te snel – wat zorgt voor oneffenheden in de spray tan. Zorg daarom dat je tot 24 uur voor de spray tan zorgt voor een goed gehydrateerde huid. Daarnaast moet alle make-up eraf zijn. Mascara en eyeliner mag, net als lipstick of lipgloss. Zolang er maar geen make-up op de huid zit.

de top 3 beste tan sprays

Gebruik geen vochtinbrengende crème of bodylotion vlak voor je spray tan. Dit werkt namelijk als een barrière tussen je huid en de spray tan vloeistof. Hierdoor kan de spray niet goed intrekken en was je het er eerder af.

Niet douchen voor je gaat of laat sprayen

Douche niet vlak voor de spray tan. Als je douchegel gebruikt, kan dat de PH waarde van je huid veranderen. Een lichtjes ‘zure’ PH graad en een zweterige huid zorgt voor het beste resultaat. Dus douche  alleen met water en gebruik geen douchegel.

Ook ook het dragen van een parfum kan de PH waarde van de huid aantasten en als gevolg daarvan kan je een vlekkerig resultaat krijgen. Ook je nachtcrème kan de volgende dag nog voor problemen zorgen, zorg dus dat je je gezicht goed reinigt met een niet-vette tonic op de dag van je spray tan. Ook handig, Prep Spray. Hiermee haal je eventuele restjes make-up en deodorant weg. Handig, omdat zowel parfum als deodorant dat in contact komt met spray tan vloeistof, groen uit kan slaan.

beste tan sprays

Dan hier onze top 3 beste tan sprays

Marc Inbane Natural Tanning Spray

De award-winning Natural Tanning Spray werkt snel en eenvoudig. De bruiningsspray is gemakkelijk zelf aan te brengen en zorgt voor een gezonde, natuurlijke en egaal gebruinde huid. Het luxe product is verrijkt met plantaardige, voedende en pure ingrediënten waaronder aloë vera en ginkgo. De zelfbruiner is ontwikkeld voor frequent gebruik, droogt snel, geeft geen vlekken of strepen en is geheel veilig. De spray wordt ook dagelijks gebruikt door toonaangevende kappers en visagisten en aanbevolen door dermatologen. De spray is makkelijk zelf aan te brengen en droogt snel zonder vlekken. Één flacon is tot wel 60 keer te gebruiken voor het gezicht de hals en de decolleté of 8 tot 10 keer voor het gehele lichaam.

Top 3 beste tan sprays: Whitetobrown Spray Tanning Mist

Makkelijk binnen een paar minuten aan te brengen en je ziet direct een mooi egaal natuurlijk resultaat met de bekende prachtige goudbruine teint van het internationale spray-tanmerk Whitetobrown. De whitetobrown spray bevat DHA, kleurloos suikerriet, dat reactie maakt met de dode huidcellen, de eerste huidlaag, waardoor deze bruin kleuren. Deze spray is daarom een veilig alternatief voor de zon.  Deze self-tan spray is dermatologisch getest en uiteraard niet getest op dieren, voldoet aan de EU regelgeving en bevat huidverzorgende elementen, als Aloë Vera en vitamine E. Droogt snel, zonder vlekken en laat je tot 5 dagen  stralen alsof je een weekje naar een zonnig oord bent geweest. De Whitetobrown Tanning spray van 200 ml is tot 60 keer te gebruiken voor gezicht en decolleté, zodat je hiermee het hele jaar een fantastische mooie bruine teint kunt creëren in een handomdraai. U ontvangt ook een flyer met gebruiksaanwijzing bij bestelling van de Whitetobrown Spray Tanning Mist.

Curasano Spraytan Express Tanning Spray

Curasano Spraytan Express, Tanning Spray is een snelle manier om binnen één minuut een mooie egale tint te creëren zonder vlekken of strepen. Deze tanning spray is een natuurlijke spray en is speciaal ontwikkeld om op een snelle manier egaal bruin te worden. Na het aanbrengen van de Curasano Spraytan Express Tanning Spray is er direct resultaat te zien en blijft de huid mooi egaal bruin. Curasano Spraytan Express Tanning Spray is een veilig alternatief om op een snelle manier egaal bruin te worden zonder jezelf bloot te stellen aan schadelijke UV-stralen. Curasano Spraytan Express Tanning Spray is dermatologisch getest en is geschikt voor alle huidtypes.

0