Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Top 10 beste chicklits van 2024

Heb je zin om te lezen, maar nog niet het perfecte boek gevonden? Wanneer je op zoek bent naar een romantisch en luchtig verhaal is een chicklit de perfecte keuze. Maar wat is nou de beste chicklit? Hier lees je de top 10 beste chicklits van 2024.

Wat is een chicklit?

Voordat we je tips geven voor de beste chicklit van 2024, moeten we de volgende vraag beantwoorden: wat is een chicklit precies? De term chicklit is een afkorting voor de woorden “chick” en “literature”. Vaak hebben de verhalen een vrouw in de hoofdrol. De verhaallijnen hebben te maken met haar carrière, persoonlijke groei, relaties en romantiek. De boeken zijn luchtig geschreven en bevatten veel humor. Maar in de beste chicklit boeken zit ook een serieuzere toon, die je laat reflecteren op het leven.

Top 10 beste chicklits 2024

1. Scherven brengen geluk- Jill Mansell

Het eerste beste chicklit boek gaat over Lola. Zij raakt haar grote liefde kwijt, wanneer ze een aanbod krijgt dat ze niet af kan slaan. Tien jaar later komen ze elkaar weer tegen. Zal de liefde toch weer opbloeien?

Bekijk dit boek hier bij Bol.com

2. Belofte maakt schuld- Gillian King

beste chicklits van 2024

Hannah zoekt haar ex Jamie op in Engeland, op aandringen van haar zoon Sem. Ze wil haar zoon beschermen, maar dat blijkt erg moeilijk wanneer Jamie besluit dat hij toch een rol wil gaan spelen zijn leven.

Bekijk dit boek hier bij Bol.com

3. Schot in de roos- Jill Mansell

Nancy komt erachter dat haar man vreemd is gegaan. Ze besluit haar leven om te gooien en naar Londen te verhuizen. Daar ontmoet ze al snel haar nieuwe buurman, die wel erg knap is.

Bekijk dit boek hier bij Bol.com

4. Crash- Marriëtte Middelbeek

Nadat ze net getrouwd zijn, verliest Daphne haar man Maarten. Ze moet niet alleen om zien te gaan met dit grote verlies, maar ze moet ook gedwongen verhuizen en een nieuwe baan vinden. Ze gaat naar Amsterdam, waar haar een grote verrassing te wachten staat.

Bekijk dit boek hier bij Bol.com

5. De kleine bakkerij aan het strand- Jenny Colgan

Het leven van Polly staat compleet op zijn kop. Niet alleen eindigt haar relatie, maar ook haar bedrijf gaat failliet. Ze besluit te vertrekken en komt terecht op een schiereiland. Om tijd te doden begint ze met bakken. Zou dit haar toekomst kunnen worden?

Bekijk dit boek hier bij Bol.com

6. Tess staat voor het blok- Lindsey Kelk

Vroeger was Tess enorm gefocust op haar carrière, maar dingen liepen uiteindelijk toch anders. Ze staat voor een belangrijke keuze: blijft ze in Londen en begint ze een reclamebureau met haar beste vriend Charlie, of gaat ze naar Milaan met de mysterieuze Nick?

Bekijk dit boek hier bij Bol.com

7. Zwaar verliefd!- Chantal van Gastel

Isa is een dierenarts die op vrijwel alle gebieden van haar leven aan het worstelen is. Ze is niet tevreden met haar werk, gewicht en de liefde. Ze komt haar droomman tegen, maar hoe zorgt ze ervoor dat hij verliefd wordt op haar?

Bekijk dit boek hier bij Bol.com

8. Liefde en andere geheimen- Sarah Challis

Jane kreeg haar dochter Florence toen ze een tiener was. Dit heeft Florence haar nooit kunnen vergeven, totdat ze na zorgvuldig plannen zelf een zoon krijgt. Hij verandert haar wereld compleet en voor het eerst moet ze haar moeder om hulp vragen.

Bekijk dit boek hier bij Bol.com

9. Edwards keuze- Marijke Vos

Het is 1901 en erfgenaam Edward staat voor een moeilijke keuze. Trouwt hij zoals gepland met de mooie Guinevere, of volgt hij zijn hart en kiest hij voor het Schotse dienstmeisje Gillian?

Bekijk dit boek hier bij Bol.com

10. Heimwee naar Lanzarote- Anita Verkerk

Totdat haar ouders een ongeluk kregen vloog Marina iedere januari naar Lanzarote. Sindsdien heeft ze enorme heimwee. Wanneer ze in problemen raakt maakt ze de beslissing om terug te gaan en doet ze een speciale ontdekking.

Bekijk dit boek hier bij Bol.com

Hopelijk heb je iets aan onze top 10 beste chicklits van 2024. Op zoek naar een ander type boeken, bekijk ook hier onze beste boeken voor vrouwen van 2023, onze top 5 wellness en zelfzorg boeken. Alvast veel leesplezier!

0