Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Tips voor meer volume in je haar

Veel mensen hebben moeite met het krijgen van volume in het haar. Extra volume laat je haar er levendig uit zien en geeft een gezonde uitstraling. Heb jij moeite met het krijgen van volume in het haar? Lees dan snel verder voor de beste tips voor meer volume in het haar en kom stralend voor de dag. 

Het wassen van je haar

Het creëren van volume begint bij het wassen van je haar en dan met name de shampoo en conditioner. Als je meer volume wilt is het van belang dat je je haar niet te vaak wast. Hierdoor wordt het haar dunner en zal er dus minder snel volume in komen. Een goede volumeshampoo en -conditioner is belangrijk bij het creëren van meer volume. Breng de shampoo alleen in de wortels aan en de conditioner alleen in de punten van het haar. Als je conditioner gebruikt op je hoofdhuid, krijg je haar dat futloos gaar hangen en er vet uit ziet. 

Drogen van het haar

Na het wassen is het tijd om je haar te drogen. Door gebruik te maken van een föhn krijg je meer volume dan wanneer het aan de lucht opdroogt. Als je je haar gaat föhnen kun je dit in combinatie doen met volume spray. Breng dit aan bij de haaraanzet zodat het haar hier wat stugger wordt. Het op de kop hangen bij het föhnen zorgt voor extra volume. Föhnen is natuurlijk niet heel gezond voor het haar. Je kan het natuurlijk ook aan de lucht laten drogen. Spray hierbij alsnog volume spray in het haar en zet je haar omhoog met bijvoorbeeld een grote knip. 

Producten voor volume

Ook als je haar droog is, is het mogelijk om volume te creëren. Een goede manier om dit te doen is met droogshampoo of volumepoeder. Breng droogshampoo aan bij de aanzet van het haar en ga een beetje met je handen door het haar om de witte waas te laten verdwijnen. Als je gebruikt maakt van volumepoeder, breng je dit ook aan bij de aanzet van het haar. Vervolgens masseer je dit in de hoofdhuid. Naast deze producten kan je ook gaan voor een texturizer spray van Sebastian Professional om meer volume te creëren.

Door het toepassen van deze tips zal jij meer volume in je haar krijgen en stralend voor de dag komen. 

0